Allikevel endringer i Tyskland

Onsdag publiserte vi reaksjonene etter Tysklands andre sisteplass på to år, der den tyske delegasjonen var klar på at man går videre med sin nasjonale finale til tross for en rekke labre resultater.

Signalene var tydelige: NDR – som har anvaret for landets uttakning – ønsker å fortsette med en nasjonale uttakning hvor TV-publikumet stemmer frem vinneren. Ett lite unntak ble imidlertid nevnt: Man var åpen for å kunne velge ut kun èn artist, som fremførte flere låter under finaleshowet.

Nå virker det derimot som tyskerne skroter selve kjernen i Unser Song/Lied, der man etter Roman Loebs deltakelse i 2012 konsenkvent har valgt å satse på kjente navn og artister. Dette har vært en bevisst strategi for å gjenvinne en litt dalende interesse for utvelgelsen, da nettopp 2012-årgangen vist lavere TV-ratingener enn tidligere.

Ulempen med å gå for et kjent ansikt, har man kanskje nå erfart de fire siste årenene i Eurovision.  Artistene har kommet med sine bidrag selv, uten stor innblanding fra NDR som arrangør. De tre årene under Stefan Raabs ledelse, fra 2010 til 2012, endte alle i topp 10 – men da hadde Raab en sentral rolle i å finne både artist og låter i konkurransen.

I alle fall i 2017 vil man nå sette til side alt av navn og først og fremst kosentrere seg om låtene – med stor L. Underholdningssjef i NDR, Thomas Schreiber, forteller til avisen Hannover Allgemeine  at man nesten umiddelbart vil sette i gang søk etter passende finalister – både innen- og utenlands.

Finalen i Stockholm trakk hyggelige 9,7 millioner seere i Tyskland, og det blir ikke aktuelt for landet å ta seg en pause slik noen kritikere har tatt til ordet for. Interessen for Eurovision som konkurranse fortsetter å være i landet.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien