Eurovision-vinner Corry Brokken er død

Corry Brokken, som vant den andre utgaven av Eurovision Song Contest i 1957, er død. 

Brokken ble født 3. desember 1932 i Breda i Nederland. Hun drev med musikk og underholdning, noe hun holdt på med helt frem til 1976. Da begynte hun å studere juss, og ble advokat og senere også dommer. Det var i 1956 hun ble ordentlig kjent for det europeiske publikumet. Da representerte hun Nederland i den første utgaven av Eurovision Song Contest i Lugano. Bidraget het «Voorgoed voorbij», og var Nederlands andre bidrag det året. Også året etter var hun å se i Eurovision, da med låten «Net als toen». Det var denne låten hun også vant konkurransen med.

I 1958 prøvde hun seg for tredje og siste gang, da med «Heel de wereld», som endte på delt niendeplass av totalt ti bidrag. Vertslandets bidrag endte altså sist, noe som kun har skjedd én gang siden – da Østerrike kom sist i finalen i fjor. Hun er også den eneste som både har en seier og en sisteplass. I tillegg er hun bare en av fire som har deltatt tre år på rad. Men det stopper ikke der, for samme år som Brokken begynte på jusstudiene, fikk hun æren av å lede Eurovision fra Haag. Da hun gikk på scenen i Congresgebouw ble hun den første vinneren som også fikk være programleder. Hun var sist å se under Eurovision-finalen i 1997, da som poengutdeler for Nederland. 

Brokken har også gitt ut en rekke nederlandskspråklige album. I noen år var hun programleder i Tyskland, og hadde eget TV-show i Nederland. 

Brokken ble 83 år gammel.

  

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien