Hvor skal Eurovision 2017 arrangeres?

Det har allerede gått 4 uker siden Ukraina’s Jamala tok seieren hjem fra Stockholm. Eurovision-energien har omsider roet seg, og fansene har gått inn i en såkalt Post-Eurovision Depresjon. Den stille perioden etter Eurovision hvor tilsynelatende ingenting skjer. MEN – Eurovision 2017 nærmer seg med museskritt, og planleggingen av neste års høydepunkt er allerede i full gang – ihvertfall hos Ukrainas kringkaster. Selv om det ennå er en god stund til sangene begynner å komme, regjerer det for tiden stor spenning rundt ett tema: Hvor skal Eurovision 2017 arrangeres?

Jamala kunne allerede idet hun mottok trofeet ønske Europa «Welcome to Ukraine!» Og til Ukraina skal vi! Spørsmålet er bare hvor i Ukraina. Til nå har hele åtte byer meldt sin interesse for å arrangere verdens største musikkonkurranse: Cherkasy, Lviv, Odessa, Vinnytsia, Kherson, Dnipropetrovsk, Uzhhorod, og hovedstaden Kiev.

18 mai ytret Ukrainas statsminister sitt ønske om en «budrunde» hvor de interesserte byene får presentere sine tilbud for arrangementet. Dette skal sikre en rettferdig sjanse for alle byene.

Kun 4 av byene har så langt presentert mulige arenaer. Her er litt om dem:

 

Kiev – Olimpiyskiy National Sports Complex

Kiev’s Olympiastadion ligger rett ved Palace of Sports, som arrangerte Eurovision i 2005. Arenaen er svært attraktiv, med sin enorme kapasitet og sentrale beliggenhet. Men om den skal bli aktuell for Eurovision må den få seg et tak. Det har også blitt sagt at arenaen er uaktuell av økonomiske grunner.

Kapasitet: 70 050

 

Dnipropetrovsk – Dnipro Arena

Dnipro-arenaen er byens eneste arena som er passende til et arrangement som Eurovision, men heller ikke her er det noe tak.

Kapasitet: 31 003

 

Odessa – Chornomorets Stadium

Arenaen har vært vertskap for en rekke fotballarrangement, men som vanlig – den mangler tak.

Kapasitet: 34 164

 

Lviv – Arena Lviv

Arena Lviv mangler også tak! Men arenaen blir sett på som svært aktuell, og har allerede vært vertskap for større fotballarangementer. Kan det bli her vi ender opp?

Kapasitet: 34 915

 

Det er tydelig at det satses på en del større arenaer i Ukraina. Siden konkurransen ble arrangert i Baku i 2012 har ikke Eurovision vært innom en arena med en kapasitet på over 20 000, og gjennomsnittet har ligget på rundt 10 000 – 15 000. Det ser altså ut til at det kan bli litt lettere for fortvilte Eurovisionfans å få tak i de svært populære finalebillettene til neste år, mens i Ukraina ser det ut til at de kan få en utfordring med takbygging. Resten av Europa vil muligens få problemer med å uttale neste års vertsby – blir det Dnipropetrovsk som får Eurovision? Eller er hovestaden Kiev mer aktuell?

Ukrainas kringkaster har antydet at den endelige avgjørelsen vil bli offentliggjort i løpet av sommeren. Tidligere år har bestemmelsen blitt tatt alt fra tidlig på sommeren til senere på høsten. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien