Endringer i den sveitsiske finale neste år

De noe labre resultatene for Sveits i ESC gjennom flere år, får nå landet til å endre på deres nasjonale konkurranse, i håpet om at det snart kommer sol over Alpelandet igjen.

 

Det er ikke bare resultatene som Sveits ikke har kunne skryte av de sidste mange årene, og det gjør nå at det endres på den nasjonale konkurranse, og de håper på den måten å åpne opp for bedre resultater når de stiller på scenen i Ukraina. Hittil har Sveits imøtekommet de forskellige språkene i landet, og sangene i den sveitsiske finalen har derfor representert de lokale kringskasterne for det sveitsiske, franske og italienske språk.

 

Ønsker man å stille med et bidrag til neste år, vil det være åpent i perioden 26. september til 24. oktober til å få sendt sitt musikalske håp inn. Tidligere har man akseptert internasjonale låter, men nå settes det som krav at minimum 1 blandt: artister, komponister og tekstforfattere skal ha tilknytning til Sveits, dvs. i form av pass eller bopel i landet. Sveits har gjennom flere år benyttet en online platform, hvor alle kunne uploade et bidrag, og hvor seerne så kunne stemme på de forskjellige bidragene. Denne platformen kommer ikke til å være en del av den nasjonale konkurransen fremover. Det vil stadig komme bidrag inn fra de forskellige kringskastere, men hvor man tidligere hadde reservert 3 plasser til den sveitsiske kringskasteren, 2 plasser til den franske og 1 plass til den italienske, blir der fremover ingen sikre plasser. Finalen kommer til gjenjeld til å bestå av 6 til 10 bidrag.

 

Når perioden for innsendelse er slutt, vil en fagjury på 20 medlemmer med forskellige preferanser (bl.a. produsenter, musikjournalister og folk fra musikkindustrien), lytte gjennom alle bidragene. De vil velge 20 bidrag, som vil komme til en live-fremførelse foran juryen, dette vil finne sted i starten av desember. 6 til 10 bidrag vil bli valgt ut, og vil komme til å utgjøre den sveitsiske finalen, som vil finne sted live fra Zürich den 5. februar. Det vil bli kringskasteren SRF 2 som blir ansvarlig for å produsere og kringkaste finalen. Vinneren vil bli avgjort av 100% telefon-/sms-avstemming.

 

Spørsmålet blir så om endringerne er veien frem for Sveits. Det blir vi alle klokere på til februar neste år.  

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien