Tre byer igjen i kampen om Eurovision 2017

Forberedelsene til neste års konkurranse går sin gang i Ukraina. Nylig ble seks potensielle vertsbyer halvert til tre.

Det endelige valget står nå mellom Kiev, Odessa og Dnipro. En endelig avgjørelse var opprinnelig ventet 28. juli, men grunnet flere utfordringer ved de forskjellige budene fra byene har avgjørelsen blitt utsatt. Det siste fra Ukrainas kulturdepartement er at en avgjørelse muligens kommer i slutten av denne uken.

Som skrevet står det mellom Kiev, Odessa og Dnipro.

Kiev er Ukrainas hovedstad, og står i en særskilt posisjon når det gjelder hoteller og infrastruktur. Byen var også vertskap for Eurovision i 2005. I Kiev sin plan for 2017 planlegges det å bruke byens Sport Palace, som også var arenaen i 2005. Arenaen trenger sårt en oppussing og oppgradering til 2016 standard. Vinner Kiev kampen om å være vertskap neste år, skal arenaen pusses opp. Også byens International Exhibition Center (IEC) er et mulig alternativ til arena.

Pressesenter planlegges å være i Olympia arenaen ved siden av sportspalasset, mens euroclub skal enten plasseres i byens tidligere heliport eller ved siden av sportspalasset.

Odessa er en by med en million innbyggere, og ligger syd i landet ved svartehavskysten. Byen er kjent for sin romantiske stil, og hovedattraksjonen til byen er operahuset. Odessa har ingen egnet arena til Eurovision, derfor planlegges det å bygge et stort telt over en eksisterende arena uten tak. Teltet vil romme opptil 10000 publikummere. Pressesenter og euroclub har foreløpig ikke fått en plassering.

Dnipro ligger sørøst i Ukraina, og har en million innbyggere. Byen er best kjent for sin store industri, og det her noen av de største verdiene i Ukraina skapes. Planene til Dnipro innebærer at man bruker byens snart klare basketarena til Eurovision. Denne kan ta 16000 publikummere. Arenaen er for tiden 30 % ferdig.

Det er mange spennende planer, og ikke minst store prosjekter. De fleste av disse budene innebærer investeringer og rehabiliteringer som krever finansiell støtte fra Ukrainas regjering. Dette skal også være en av grunnene til at en endelig avgjørelse drøyer ut. Bookmakerne holder foreløpig en knapp på Kiev som vertsby for neste års konkurranse.

Datoene for neste år er 9, 11 og 13 mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien