Hviterusslands JESC-bidrag var ikke folkets favoritt

I kveld arrangerte Hviterussland sin nasjonale uttaking til Junior Eurovision Song Contest. Aleksandr Minenok stakk til slutt av med seieren.

Aleksandr Minenok var blant de ti finalistene som deltok i den hviterussiske uttakingen. Olga Konovalova vant seeravstemningen med 11 128 stemmer, noe som ga henne tolv poeng. Minenok endte på tredjeplass med 2 624 stemmer, noe som ga åtte poeng. Juryen ga derimot tolv poeng til Minenok, mens Konovalova bare fikk åtte. Til tross for at begge endte opp med flest poeng sammenlagt av de ti deltakerne, var det juryen som til slutt hadde siste ord. Dermed vant Minenok, og låten han skal fremføre i Valletta heter «Muzyka moikh pobed».

Nøyaktig det samme skjedde i den hviterussiske uttakingen til Eurovision i 2014. Da fikk Teo med bidraget «Cheesecake» åtte poeng fra seerne og tolv fra juryen, mens andreplassen fikk tolv fra seerne og åtte fra juryen. Også her var det juryen som avgjorde. Teo var forøvrig programleder for kveldens uttaking sammen med sin kone, Olga Ryzhykova.

Junior Eurovision Song Contest 2016 arrangeres i Valletta 20. november.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien