Vertsby og arena drøyer ut

Onsdag var dagen neste års ukrainske kringkaster skulle avsløre hvilken by som skulle holde neste års Eurovision. Rett før pressekonferansen skulle avholdes ble avgjørelsen utsatt.

Avgjørelsen angående neste års vertsby har vært ventet på lenge. Gjennom sommeren har fem ulike byer i Ukraina konkurrert om å få avholde neste års Eurovision. I juni ble fem byer til tre, og den endelige byen skulle bestemmes på onsdag.

Men, grunnet problemer med arenaer blir altså denne avgjørelsen utsatt. Ny dato for avgjørelse er ikke satt, men Ukrainas statsminister sier at i løpet av september bør alt være klart.

Det er Kiev, Odessa og Dnipro som er igjen i racet om å få være vertskap for verdens største musikkonkurranse neste år. Kiev stiller med sitt internasjonale konferansesenter, som kan ta opptil 15000 publikummere. Går NTU og EBU for Kiev er det ventet at arenaen vil bli lignende den vi så i Wien. Odessa stiller med fotballstadionet sitt som det skal bygges et midlertidig tak over, mens Dnipro stiller med en arena som enda ikke er ferdigbygd, men som skal stå klar for å være vertskap for EM i basketball neste år.

Jon Ola Sand gikk i dag ut og forklarte at det er mange detaljer som skal på plass før EBU kan gi sin endelige godkjennelse til arena og vertsby.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien