Ukraina: Nasjonal finale i februar

Vertslandet går for nasjonal finale for åttende år på rad! Neste års bidrag får du høre i februar…

Ukraina er kjent for sin suksess i Eurovision, og har siden debuten i 2003 vunnet 2 ganger, og aldri havnet lengre ned enn på nittende plass. Etter et år borte fra konkurransen tok Jamala i mai 2016 med seg seieren hjem. Nå vil de forsøke å gjenta suksessen med en klassisk nasjonal finale – med noen endringer.

Som vanlig vil kringkasteren arrangere seks auditioner. Disse skal foregå i byene Zaporizhia, Kharkiv, Odessa, Lviv, Dnipro og hovedstaden Kiev mellom 19 november og 15 januar. Mellom 20 og 40 bidrag skal delta, og den 31. januar får vi vite hvilke som har kvalifisert seg.

Men i år introduseres også en ny måte å delta på: Artistene publiserer en sang på internett, og folket vil stemme fram sine favoritter ved å like artistens profil. Én av disse vil kvalifisere seg til den nasjonale finalen. Allerede nå, og frem til 10. januar kan artistene publisere sitt bidrag her.

I februar begynner selve utvelgelsen, som følger samme konsept som tidligere år. Online-vinneren og de kvalifiserte fra auditionene skal da gjennom 3-4 semifinaler, hvor 2-3 vinnere blir stemt frem av folket og juryen hver runde. Senere i februar vil selve finalen holdes, og vi får vite hvem som får æren av å representere landet sitt på hjemmebane..

Ukraina har tidligere år gått for en vanlig nasjonal finale 10 ganger, med alt fra 3 til 31 deltakere. De to første årene ble både artist og sang valgt gjennom en intern utvelgelse, mens i 2008 ble artisten valgt internt, og sangen valgt via en nasjonal finale.

Følg med for flere nyheter om Eurovision 2017!

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Torino 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien