Russisk usikkerhet rundt Eurovisiondeltagelse

Et av de landene som det knyttes størst spenning til om kommer til å dukke opp i Kiev eller ikke er Russland. Til tross for veldig gode plasseringer de siste ti årene, er myndighetene delt rundt en Eurovisiondeltagelse i mai neste år.

Russiske politikere har helt siden Jamalas seier i mai vært klare på at landet bør trekke seg. Den russiske tv stasjonen som er ansvarlig for landets deltagelse er mer usikker på spørsmålet.

Faktorer som gjør at russiske politikere ønsker at Russland ikke skal delta er for det første landets dårlige forhold til Ukraina. Deretter trekker de frem at anti-kristelige verdier får mer og mer plass i Eurovision, og tilslutt kommer det faktum at ukrainske NTU ønsker å holde åpningssseremoni i Kievs Sofia Katedral. Denne kirken ses som hellig av russerne.

Tidligere denne måneden kom det også frem at ukrainske myndigheter opererer med en såkalt svarteliste over russiske artister, som ikke er velkomne i Ukraina.

Samtidig som politikerne er klare i sitt standpunkt, kommer det også rapporter om at The Voice deltager Alexander Panayotov er klar til å delta for Russland i Eurovision i Ukraina i mai. Han uttaler i et intervju at han har ingen betenkeligheter med å representere Russland i sitt hjemland Ukraina.

Uansett må vi nok vente helt til vårparten før vi får et endelig svar om Russland blir å se i mai. Selv om landet er på lister over bekreftede land, kan landet trekke seg når som helst.

Som en kuriositet, så kan det også nevnes at årets dommerpanel i russiske The Voice, består blant annet av Dima Bilan og Polina Gagarina. På Polinas lag finner vi også Aminata som representerte Latvia i Eurovision i Wien.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien