Hellas bekrefter at de deltar neste år

Den greske kringkasteren ERT har offisielt bekreftet at Hellas skal delta i Eurovision Song Contest 2017, melder esctoday.com.

I juni ble ERTs Eurovision-ansvarlig byttet ut, og dette kunne tolkes som en bekreftelse på at Hellas fortsatt var med i konkurransen. ERT gikk i forrige måned ut på Facebook og sa at en endelig avgjørelse ville bli tatt innen kort tid. Nå er det klart at Hellas blir med til Kiev. Komponist Dimitris Kontopoulos, som har deltatt i Eurovision flere ganger, har tidligere ytret at han ønsker å se artisten Demy som Hellas representant. Om ERT velger internt eller arrangerer en nasjonal uttaking er ennå ikke klart. 

Sist Eurovision ble arrangert i Kiev var det Hellas som gikk av med seieren. Etter det fortsatte de sukessen med topp 10-plasseringer hvert år frem til 2012. De siste årene har det gått litt opp og ned på resultatlisten, og verst gikk det i fjor da Argo ikke kom seg til finalen med «Utopian Land». Dette ble Hellas dårligste plassering noensinne, et land som tidligere hadde 20. plass fra finalene i 1998 og 2014 som sin dårligste plassering.

Hvem som får representere Hellas i 2017 gjenstår å se. 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien