Ungarn: Endrer regler for hvem som kan delta i A Dal

Ungarn har lenge vært bekreftet som deltaker i Eurovision Song Contest 2017 og har nå offentliggjort hvilke regler som gjelder ved innsending av bidrag til neste års nasjonale finale, A Dal.

 

MTV har nå åpnet for innsending av bidrag til A Dal 2017, men reglene for hvem som kan delta er endret. MTV ønsker et mer profesjonelt preg over den sjette versjonen av A Dal. Artistene som deltar i utvelgelsen må være ungarske statsborgere eller ha ungarsk som morsmål. Låtskriverne kan derimot være basert utenfor Ungarn. I tillegg må den utvalgte artisten møte to kriterier.

1. Artisten må ha opptrådt på nasjonal TV med egne låter eller utgitt studioalbum med egne låter.

2. Artisten må ha platekontrakt med en manager eller et plateselskap.

Dette lukker nok dørene for flere aspirerende unge artister, men kanskje de kan lykkes med å få tak i flere profesjonelle og kjente artister til utvelgelsen.

Fristen for å sende inn låter til MTV er 20. november.

Ungarn har siden de startet med A Dal nådd finalen hvert eneste år og blant annet nådd topp 10 ved to anledninger (2013 og 2014). Vil de nok en gang komme seg så høyt opp? Ungarerne sikter hvertfall høyt og gir absolutt ikke kampen om finaleplass og seier i Eurovision Song Contest. Deres beste plassering stammer fra debuten i 1994 da Friderika Bayer sang Kinek Mondjam el vétkeimet.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien