MRT avlyser Skopje Fest: ESC-deltakelsen står fortsatt i fare

Uenighetene mellom opphavsrettsorganisasjonen ZAMP og MRT i Makedonia fortsetter. Nå er Skopje Fest avlyst, melder oikotimes.com.

Vi har tidligere skrevet om ZAMP som har gitt MRT forbud mot å kringkaste musikk fra ZAMP-registrerte musikere. Striden fikk nylig konsekvenser for Makedonias Junior Eurovision-bidrag. MRT fikk ikke publisere bidraget som planlagt. Noen dager senere ble det likevel gjort offentlig på den offisielle YouTube-kanalen til Junior Eurovision Song Contest.

Nå risikerer Makedonia likevel å bli diskvalifisert fra konkurransen, ettersom MRT ikke får vise bidraget på makedonsk TV. Å sensurere et bidrag er et brudd på JESC-reglene, også om det er landets eget bidrag som sensureres.

MRT har valgt å avlyse Skopje Fest. Konkurransen har i flere år blitt brukt som Makedonias uttaking til Eurovision Song Contest. MRT har mange muligheter når det gjelder hvordan de skal velge et bidrag, men kan likevel være nødt til å trekke seg fra Eurovision om de ikke kommer frem til en løsning med ZAMP.

Rundt 6 000 av landets musikere er ZAMP-registrert. Det er også én eller flere av de som står bak Makedonias Junior Eurovision-bidrag, som er hovedårsaken til at landet nå kan bli kastet ut fra årets konkurranse.

 

 

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien