Hvor ble de av? 2011 – Ell & Nikki

Noen få ble stjerner, andre hørte vi aldri noe mer til. Men samtlige vinnere av Eurovision har en historie. Vi tar en dykk inn i både det kjente og ukjente, der vi forsøker å finne ut hva som hendte med navn og artister etter en Eurovision-seier. I dag er turen kommet til Ell & Nikki fra Aserbajdsjan.

Eldar Gasimov og Nigar Jamal, kjent som «Ell & Nikki» tok Aserbajdsjan til sin aller første, og til nå eneste seier i Eurovision Song Contest 2011, med kjærlighetsballaden «Running Scared». Eldar og Nigar har svært forskjellige artistbakgrunner, og douen Ell & Nikki var så og si ikke-eksisterende før sangkonkurransen.

Ell

Eldar Gasimov ble født 4. juni 1989 i Baku. Eldar var etterkommer etter flere kjente og kjære artister i hjemlandet, blandt annet Abbas Mirza Sharifzadeh. Han begynte å vise interesse for musikk svært tidlig, og fra 2001-2005 tok han piano og sangtimer. Senere studerte han på Baku Slavic University.

Nikki

Nigar Jamal ble født 7. september 1980 i Baku. Hun levde et ganske normalt liv frem til Eurovision-karrieren. Hun begynte å studere økonomi som 17 åring, og fullførte 3 av 4 år. På et tidspunkt hadde hun planer om en sangkarriere, og meldte seg nesten på x faktor, men gav opp da hun var for sent ute til fristen. I 2005 giftet hun seg med Luke. Paret flyttet til London samme året, og de fikk to døtre sammen. Familien levde et rolig liv frem til 2010, da et familiebesøk i hjemlandet skal ha fått henne til å vurdere å starte opp musikkarrieren sin igjen…

Eurovision og etter

Ell & Nikki deltok hver for seg i Aserbajdsjans nasjonale finale i 2011, men da de begge hadde kvalifisert seg til finalen ble det til stutt bestemt at de begge skulle representere landet, som duo. Sangen «Running Scared» skrevet av svenskene Stefan Örn og Sandra Bjurman tok Ell & Nikki til en førsteplass i Düsseldorf.
Duoen reiste rundt i flere land og fremførte vinnerlåten, blandt annet som en åpning av Eurovisionfinalen i Baku året etter. Etter Baku ble det stille fra duoen, og Nikki annonserte at de begge satset på en solokarriere, men utelukket ikke senere samarbeid. I 2013 kom deres andre og til nå siste sang ut, «Music Is Still Alive» som ble skrevet som en hyllest til Michael Jackson.

Eldars karriere hadde mye aktivitet året etter Eurovisionseieren, da han blandt annet ga ut to singler, bidro i Danmarks nasjonale finale som et av jurymedlemmene, og var en av programlederene for Eurovision 2012. Oktober 2012 fikk han jobb som lærer på universitetet hvor han selv hadde tatt sin mastergrad, og det ble stille fra Eldar. I 2014 ga han ut sin nyeste single «Ice And Fire» sammen med Zlata Ognevich som representerte Ukraina i Eurovision 2013.

Nikkis karriere fikk også fart på seg etter Eurovision, og i desember 2011 ga hun ut sin første single etter Running Scared. Hun fulgte opp med mer musikk kort tid etter, blandt annet en duett med Eurovsion-vinner Dima Bilan. Hun var også en av dommerene i Danmarks nasjonale finale i 2012, og fremførte «Waterloo» og «Running Scared» sammen med Eldar på scenen i Baku under Eurovision Song Contest 2012. I august samme året ga hun ut debutalbumet «Play With Me».
Senere har hun gitt ut flere singler, overlevd en bilulykke og vært dommer i X Factor. 

På musikkfronten har det vært stille fra både Eldar og Nigar siden 2015. Se vinnersangen her:

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Torino 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien