Rumensk finale 5. mars

Romania er tilbake i Eurovision etter å ha ordnet opp i gjeldsproblemene sine med EBU. Nå planlegges det nasjonal finale, Selecţia Naţională, den 5. mars.

Den nasjonale TV-kanalen TVR kunne i dag offentliggjøre ESC-planene for 2017. De ser slik ut:

  • Interesserte komponister og tekstforfattere kan sende inn sine bidrag til TVR mellom 20. desember og 22. januar. Utenlandske låtskrivere er velkomne til å delta.
  • Alle bidragene fremføres foran en femmannsjury i perioden 25. til 27. januar. Auditionene filmes og sendes så i programmet Euroshow på TVR. I alt 15 låter plukkes ut av juryen og går videre til semifinalene. Senest 15. februar vil disse 15 bidragene bli offentliggjort.
  • Søndag 26. februar avholdes semifinalen, der ti bidrag stemmes frem til finalen av en jury.
  • Selve finalen finner altså sted søndag 5. mars, og her velges vinneren gjennom 100% telefon- og SMS-avstemning.

TVR har laget en egen video med ikke ukjente Paula Seling og Ovi, der de forklarer opplegget rundt Selecţia Naţională 2017 og inviterer låtskrivere til å bidra.

Hvilke byer som skal avholde de to direktesendingene den 26.02 og 05.03 er ennå ikke avgjort.

Romania håper med dette å legge årets skuffelse bak seg, der TVR bare uker før prøvene startet i Stockholm ble ekskludert av EBU på grunn av utestående gjeld. Dette rammet i særlig grad artisten Ovidiu Anton, som allerede var valgt ut til å representere Romania med bidraget Moment of Silence.

2016 ble dermed første gang siden 2001 at Romania ikke deltok i Eurovision Song Contest, og første gang siden 2002 at landet ikke var å finne i en finale.

Del:
Relaterte artikler