Albania har valgt: Lindita Halimi til topps

Etter en lang og innholdsrik finalesending i kveldens Festivali i Këngës, inkludert en lang og omstendelig avstemningsprosess, har Albania valgt sin representant til Kyiv i mai: Lindita Halimi og låten ‘Botë’, som betyr ‘verden’.

Lindita og Botë var juryenes klare favoritt og ledet stort etter at deres stemmer var avgitt. For første gang i Festivali i Këngës’  55-årige historie skulle så TV-publikummet få være med og bestemme, og de hadde Botë helt nede på fjerde plass. Deres vinner var Yll Limani og låten Shiu, som endte på 4. plass totalt. På tredjeplass kom fan-favoritten Dilan Reka med Mos harro og på andreplass – noe overraskende – Genc Salihu og hans Këtu. Ingen av dem kunne imidlertid true sammenlagtseieren til Botë.

27 år gamle Lindita blir dermed den 14. artisten til å representere Albania i Eurovision Song Contest. Hun er født i Kosovo og startet sin musikalske karriere med å vinne Top Fest-festivalen i 2006. Senere har hun også gått til topps i Kënga Magjike-festivalen i 2009 og kommet på tredjeplass i Festivali i Këngës i 2014 med St’ë fal.

Vinnerlåten Botë er skrevet av Klodian Qafoku og Gerald Xhari, også kjent som Big Basta. Qafoku har tidligere representert Albania i ESC gjennom å komponere 2006-bidraget Zjarr e ftohtë, fremført av Luiz Ejlli, og har hatt med flere andre bidrag i Festivali i Këngës gjennom tidene.

Hvor omarbeidet og forandret ‘Botë’ vil bli før den presenteres på scenen i Kyiv gjenstår å se.

Del:
Relaterte artikler