Artsvik synger for Armenia!

Etter en tre måneder lang utvelgelsesprosess har Armenia endelig valgt sin artist! I år får Artsvik æren av å representere landet.

Konseptet «Depi Evratesil» (Mot Eurovision) ble presentert i juli, og startet i septemeber. De seks tidligere Eurovision-deltakerne Anush Arshakyan, Hayko, Iveta Mukuchyan, Aram Mp3, Inga Arshakyan og Essaï Altounian var dommere i auditioner som ble sendt over flere uker. Konseptet var noe lignende sangkonkurransen «The Voice», og deltakerene gikk videre dersom én eller flere av dommerene trykket på knappen sin.

Etter auditionene begynte neste steg – dommerutvelgelsen. Dommerene hadde mulighet til å trykke på knappen under de siste ti sekundene av artistenes fremføringer, og den første som trykket på knappen fikk artisten i sin gruppe. Dersom ingen trykket gikk artisten ut. Denne prosessen gikk over 4 episoder, fra den 22. oktober til den 12. november. Etter utvelgelsene gjensto det 24 artister. 

Deretter begynte tredje steg i konkurransen, hvor dommerene over to episoder eliminerte halvparten av sine artister, ved å sette en og en mot hverandre i dueller. I en siste episode av steg 3 ble artistene fra de forskjellige teamene satt opp mot hverandre, til kun 6 artister gjensto.

Deretter begynte semifinalene. Første semifinale ble avholdt den 10. desember, og ved et 50% jurystemmer og 50% publikumstemmer system gikk 4 av artistene videre til andre semifinale. Den 17 desember ble andre semifinale avholdt, og to artister gikk videre herfra.

I går kveld, på selveste julaften, var det klart for Armenias nasjonale finale. Det sto imellom artistene Marta og Artsvik. Marta åpnet showet med en Rihanna-medley, etterfulgt av Artsviks tolkning av Whitney Houston’s  «I Have Nothing».

Deretter fremførte begge artistene sanger fra Armenia.

I pausenummeret fikk vi se selveste Iveta Mukuchyan fremføre fjorårets bidrag «LoveWave», og Hovig, som skal representere Kypros i Kiev fikk også vist sitt talent til Armenia.

Deretter fulgte avstemningen, som besto av både jurier og publikumstemmer. Med hele 71% av stemmene sammenlagt stakk Artsvik av med en overlegen seier, og ikke minst muligheten til å representere Armenia i Eurovision 2017! Artistene har kun fremført cover under utvelgelsesprosessen, men sangen Artsvik skal synge i Kiev vil bli offentliggjort i løpet av kort tid!

32 år gamle Artsvik Harutyunyan har tidligere deltatt i den Russiske utgaven av «The Voice», men var ellers relativt ukjent før Depi Evratesil. Etter å ha gått videre i auditionene, fremførte hun sangen «Sweet Dreams» av Beyoncé i den andre episoden av dommerutvelgelsene. Hun ble valgt av dommeren Essaï, allerede helt i starten av de 10 sekundene, og gikk videre. I første episode av duellene slo hun ut «Only Girls» med Alicia Keys’ «If I Ain’t Got You», og slo i tredje episode av steg 3 ut «Opera Viva» med sangen «Stand Up For Love» av Destiny’s Child. I første semifinale leverte hun sin tolking av Christina Aguilera’s ballade «Hurt», og overbeviste både juryene og folket. I andre semifinale fremførte hun Gnarls Barkley’s sang «Crazy» og deretter covret hun et tidligere Eurovision bidrag: «A Million Voices» av Polina Gagarina som tok Russland til en 2. plass i 2015. Under lørdagens finale fremførte hun sangen «I Have Nothing» av Whitney Houston, og deretter den armenske sangen «Aprelu Apri». Hun skal representere Armenia i Kiev i en av semifinalene den 9 eller 11 mai 2017.

Armenia har tidligere hatt stor suksess i Eurovision, og håper i år på å klatre enda høyere enn Iveta’s 7. plass. Se Artviks første audition her!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien