MGP-fan Line skal lede MGP sammen med Kåre Magnus Bergh

I 2014 skrev Line Elvåshagen en sang i samarbeid med P3-redaksjonen. Målet var å få den med i finalen i 2014. Det lyktes hun ikke med. Men hun fikk spørsmål fra Vivi Stenberg om hun kunne opptre med sangen i pausen i Spektrum. Det gjorde hun. Hun er derfor ikke helt fremmed for å stå på MGP-scena i Oslo Spektrum. Nå tar hun skrittet fra pauseunderholder til programleder for showet. Med seg har hun Kåre Magnus Bergh som har ledet MGP de to siste årene. 

Det har ofte knyttet seg spenning til programlederne i MGP. Type programledere har variert gjennom historien. Stort sett har det blitt ledet av profesjonelle programledere fra radio eller TV, noen ganger i tospann med en artist med bakgrunn fra MGP. Av programledere med programledlse som fag som har fått prege MGP kan vi nevne Odd Grythe, Egil Teige, Ivar Dyrhaug, HC Andersen, Tande P. Av artister som har bidratt kan vi nevne Jahn Teigen, Bettan, Maria Haukaas og Silya.

I år blir det to programledere i tospann. Line Elvåshagen har jobbet i Petre som reporter og har vunnet manges hjerter gjennom TV-serien «Line jorda rundt». Hvor hun praktisk talt uten penger har reist jorda rundt og har måttet stole på folks vennlighet og gjestfrihet.

Hun har også i en TV-serie forsøkt å skaffe seg en kjæreste.

Hennes stil er en veldig muntlig, uten filter framtoning.

Alle som har hørt Line Elvåshagen på Petre vet at hun har et lidenskapelig forhold til MGP og Eurovision.

Hun sier derfor til VG at hun ser det som en stor ære å få lede MGP. Hun ser det som om hun skal ivareta en nasjonalskatt.

Til VG sier hun at de lover både glitter glamour. De har også hørt låtene som skal konkurrere, og som blir presentert for alle 7.februar.

I intervjuet sier hun at det er noen av låtene hun har skikkelig trua på, noe er humor og noe er spennende.

Det går også fram av artikkelen at Silya skal ha trukket seg på grunn av stort arbeidspress i tida som kommer. I følge hardnakkede rykter i bransjen er en del av dette arbeidspresset å være med i MGP som deltaker.

Prosjektleder Stig Karlsen vil ikke hverken bekrefte eller avkrefte noen artister for årets MGP:

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien