Britene er klare til å bestemme seg

Med en hærskare av X-faktor-deltakere på deltakerlisten, gjør BBC og britene seg klare til sin You Decide. Det hele kan følges i levende live i morgen, fredag, fra kl 20:30 via BBC2.

BBCs sendinger er stengt for seere utenfor de britiske øyene, og dessverre viser ikke Eurovision.tv i år nasjonale finaler.

BBC har i år valgt seks forholdsvis moderne bidrag, og satser helt tydelig å nå gjennom på radiomarkedet. De seks artistene er stort sett gjennkjennlige ansikter for det britiske publikumet, gjennom sine opptredener i tidligere utgaver av X-faktor.

Imidlertid er det også i år en rekke store navn bak mikrofonen, der flere av låtskriverne og produsentene har store hits bak seg de siste årene.

Det er TV-seerne som vil bestemme vinneren, men som sedvanlig i mange nasjonale finaler: Et lite ekspertpanel er på plass, der Sophie Ellis-Bextor nok er det mest kjente navnet for oss nordmenn. Alexander Rybak er også på plass som gjesteartist, og også en annen tidligere vinner – Emmelie deForest – er repesentert. Som låtskriver.

Finalistene er:

  • Danyl JohnsonLight Up the World (Dan McAllister, Rick Blaskey, Greg Walker, Chris Sutherland, Ameerah Roelants)
  • Holly BrewerI Wish I Loved You More (Kevin Fisher, Courtney Harrell, Laurell Barker, Mattias Frändå, Johan Åsgärde, Oliver Lundström)
  • Lucie JonesNever Give Up on You (The Treatment, Emmelie de Forest, Laurie Martin)
  • Nate SimpsonWhat Are We Made Of (Jon Hällgren, Eric Lumiere, DWB)
  • Olivia GarciaFreedom Hearts (Gabriel Alares, Sebastian Lestapier, Linnea Nelson, Laurell Barker)
  • Salena MastroianniI Don’t Wanna Fight (The Treatment, Nicole Blair, Marli Harwood)

 Tilbakemeldingene på forhånd fra både fans og presse, har vært svært så variable. Moderne, men liktlydende er stikkordene. Og låtene har fått både ros og kritikk for å ikke overhodet ta hensyn til Eurovision som «konsept» og konkurranse.

Om det – uansett vinner – vil være et pluss eller minus for britene i Kiev i mai, vil vi få den første pekepinn på når vinneren er kåret fra Eventim Hammersmith Apollo i London fredag kveld.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien