Norsk overraskelse i Tyskland

Det nærmer seg Unser Song i Tyskland, og i dag ble de to finalelåtene avslørt  – eller det i minste titler og låtskrivere. Bak den ene, Wildfire, skjuler det seg et stort, norsk navn:

Marit Larsen.

Det er ikke overraskende, da Marit for noen år tilbake formelig endevendte de tyske hitlistene med If a Song Could Get Me You.

Med seg på låtskriversiden har hun den amerikanske Tofer Brown, som har slått seg opp noe av en låtskriver i grenselandet mellom landeveispop og countrysjangeren på amerikanske lister. Tredjemann i spannet er britiske Greg Holden, som allerede har spilt inn låter av Brown. Blant annet fengende Hold On Tight:

Med flere høye Billboard-plasseringer, er det klart for en spennende kombinasjon av britisk talent, amerikansk Nashville-pop og norsk singer/songwriterkunst i Wildfire om ei uke.

Greg Holden stod også bak Phillip Phillips millionselger Home fra 2012: Dette årets amerikanske Idol-vinner. Med sine 5 millioner solgte eksemplarer, rager den høyt over de siste årenes mestselgende singler:

Låten Marit Larsen og «guttene» skal kjempe mot, er imidlertid minst like spennende på papiret:

Perfect Life er den andre låten i Unser Song: Pennet av Lindsey Ray, Lindy Robbins og Dave Bassett. Dette er et erke- og helamerikansk stjernelag, der samtlige har servert låter til noen av nåtidens aller største stjerner og storselgere. Lindsey Ray har skrevet for navn fra Mariah Carey til Demi Lovato, Lindy Robbins serverte også nettopp Lovato hitsinglen Skyscraper og har også servert låter til One Direction, Leona Lewis og 5 Seconds of Summer.

Tredjemann, Dave Bassett, skiller seg noe ut med sine talenter mer myntet mot tyngre sjangre, men han stod også bak Rachel Plattens store låt Fight Song:

Imidlertid blir Tysklands finaleshow mer spennende og omfattende, enn kun en fremføring av to enkle låter fra de seks finalistene:

Vinneren skal nemlig velges ut gjennom fire runder.

I runde 1 skal samtlige seks navn fremfører en selvvalgt låt. Etter første avstemningsrunde går de tre beste videre til runde 2, der disse skal fremføre en av de to finalelåtene. Hvilken dette blir, vites ikke i skrivende stund.

Til runde 3 stemmes nok en artist ut, og her skal de to gjenværende artistene fremføre den andre finalelåten.  Imidlertid kan man her stemme på begge låtene, fra begge de gjenværende artistene.

Hvliken kombinasjon av låt og artist, gir dermed spenning til siste slutt og gjør alt vid åpent til den siste runden – som endelig skal avgjøre Tysklands finalebidrag til Kiev.

Finaledatoen i Tyskland er om nøyaktig en uke: 9. februar.

 

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Torino 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien