Torsdag: Kan Tyskland reise kjerringa?

Etter to skammelige sisteplasser på rappen, skal Tyskland torsdag kveld forsøke å gjenreise nasjonens Eurovision-stolthet: Fem artister og to finalelåter skal bli til èn:

Det er klart for Unser Song 2017.

Tyskland og deres ansvarlige kringkaster NDR har vendt tilbake til formelen fra 2010 og 2012, som ga dem tre strake topplasseringer på rappen. Her velges låter og artist uavhengig, og summen blir landets reprsentant til Kiev i mai. 2011 var et hederlig unntak i denne rekken, da hjemmeforsvarer Lena ble valgt ut på forhånd, men det førte uansett til et resultat innen topp 10.

De fem talentene, som absolutt ikke er uerfarne i musikkbransjen, ska i første runde av showet fremføre en selvvalgt coverlåt. Disse er nå «avslørt»:

Axel Feige You Know My Name (Chris Cornell)
Felicia Lu Kürbiß Dancing On My Own (Robyn)
Helene Nissen Folsom Prison Blues (Johnny Cash)
Levina When We Were Young (Adele)
Yosefin Buohler Love On Top (Beyoncé)

Tre av disse, vil gå til runde to – og der vil disse synge den ene – foreløpig ukjent – av selve finalelåtene.

Neste runde vil de to beste fremføre den andre låten, og her kan man stemme på begge låtene – med begge finaleartistene.

Deretter får man en slags finale, der kombniasjonen av beste låt og beste artist avgjør landets representant til årets Eurovision.

De to aktuelle bidragene heter Perfect Life og Wildlife, og sistnevnte er særdeles interessant for oss nordboere – da den er delskrevet av vår egen Marit Larsen.

Du kan allerede nå bli bedre kjent med både artister og låter, ved å velge linken under til Tysklands offisiele nettsted.

Sendingen fra NDR starter kl 20:15 og kan nås både via tyske TV-sider og Eurovision.tvs live-stream.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien