Slik blir oppkjøringen til årets MGP

Det er nå drøye to uker til den store norske finalen i MGP. For at publikum skal komme i MGP-stemning fram mot finalen 11.mars satser NRK på sendinger i både radio og TV. 

Mange har vært kritisk til at NRK de siste åra ikke har spilt MGP-låtene på sine radiokanaler, samtidig som NRK sier dette er Norges største musikkonkurranse. I år har NRK tatt grep og samtlige MGP låter er nå på en spesiell spilleliste hos NRKP1, som er Norges største radiokanal. Samtlige norske bidrag vil bli å høre på P1s sendinger i de drøye to ukene fram til finalen. Noen har også kritisert NRK for å ha spilt noen, men ikke andre låter foran finalen, og at det er litt urettferdig. I år spilles de alle. 

Samtlige artister vil også være gjester hos Marthe Stokstad og Knut Folkestad i Nitimen i tiden fram mot finalen. Desuten vil det også komme et par spesialprogrammer om MGP på NRK radio i tida som kommer, uten at vi har detaljer på dette.

Også på NRKP3 er en av årets MGP-låter satt opp til rotering, eller fast spilling i kanalen. Ulrikkes «Places» er listet på C-lista.

Det vil også bli oppkjøring på TV i NRK1 fram mot finalen. I programmene «Alle tiders MGP» vil det bli morsomme, gyldne og imponerende øyebklikk fra nesten hele MGP-historien. Disse programmene sendes mandag  27.februar og mandag 6.mars klokka 20.25. 

På nett skal blant annet artistene ta over MGP redaksjonens instagram-konto en dag hver. Amina Sewali var første artist ut. Følg instagramkontoen her: MGP redaksjonens insta-konto.

Prosjektleder Stig Karlsen sier til escNorge at det også vil komme et par andre hyggelige ting i oppkjøringen, men som han ikke kan si for mye om. 

Utover disse sendingene på NRK slipper flere av artistene nå musikkvideoer fortløpende. Førstkommende lørdag har for eksempel Ulrikke stor slippfest på en nattklubb i Oslo med videopremiere på sin video til Places som er spilt inn på Sri Lanka, og minikonsert. Mens Amina Sewali slapp videoen til «Mesterverk» i dag. Se den her: Amina Sewali: «Mesterverk».

Det er fortsatt billetter igjen til finalen i Oslo Spektrum. Vanlige billetter kjøper du her: MGP-billetter 2017

I år er det også slik at alle artistene har sine egne «felt» i salen hvor de vil samle flest mulig fans som heier på dem. Dersom du vil sitte sammen med andre som heier på den samme låten som deg så kan det være en idè å snoke litt på de ulike artistenes Facebook-sider. Der vil du finne koder du oppgir når du bestiller billetter. Hver artist har sin kode, som du så oppgir når du skal kjøpe billett. Det er ikke sikkert alle artistene har flere billetter tilgjengelig, men det kan være verdt et forsøk. 

Denne uka er artistene i gang med ulike prøver foran finalen. Det er parallelle prøver på flere steder i Oslo. Koreografiprøver, kostymeprøver, lydrøver, kameraprøver. 

Samtlige norske MGP-bidrag spilles på NRKP1 i tiden fram mot finalen. Det blir også forhåndsprogrammer på radio og  TV med tilbakeblikk på MGP-historien. Samt et par andre prosjekter som NRK kaller for «hyggelige» ting, men som foreløpig er litt hemmelig. Hør årets låter ved å klikke her: Låtene i MGP-2017

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien