Intervju: In Fusion

Grand Prix-finalen er like rundt hjørnet og vi har tatt en prat med trønderjentene i In Fusion for å bli bedre kjent med dem og låta de deltar med.

Trioen In Fusion består av Miriam LaBreche (28), Nina Grødahl (26) og Saima-Iren Mian (26) som alle kommer fra Trondheim og omegn. Selv om jentene både har sunget, danset og skrevet sammen tidligere er gruppen nylig dannet med mål om å fremføre en innsendt låt i årets MGP. Noen vil kanskje dra kjensel på Saima-Iren som deltok i Melodi Grand Prix 2010 sammen med gruppen Irresistible, men for Miriam og Nina er årets deltakelse deres MGP-debut.

In fusion deltar med låten «Nothing Ever Knocked Us Over». Tekst og melodi: Gustav Eurén, Danne Attlerud, Niklas Arn, Karl Eurén og Cissi Kallin:


Selv om dere har holdt på med musikken på hver deres kant i flere år, er det nok mange som ønsker å bli litt bedre kjent med damene bak In Fusion. Kan dere fortelle oss litt om dere selv og deres bakgrunn?
– Vi kommer fra veldig forskjellige bakgrunner sjangermessig.
Miriam har vært frontfigur i flere rockeband men har tidligere også drevet med R&B og hiphop. Nina har gått på LIPA hvor hun fokuserte på låtskriving og lager nå hiphop/popmusikk som soloartist. Saima synger i storband og jobber selv med R&B-musikk.

Hvem er deres musikalske forbilder?
– Michael Jackson, Lzzy Hale, Lauryn Hill. Dere kan jo gjette hvem som sa hva, hehe.

Miriam, du har lenge hatt føttene plantet i rockens verden. Hvordan er det da å delta i MGP med en typisk Gran Prix-«schlager»?
– Det stemmer nok at jeg hovedsakelig har jobbet med rock de siste årene. Men før det tok over var jeg med i forskjellige prosjekter i forskjellige sjangre. Det er alltid spennende og utfordrende å kaste seg ut i noe nytt og ukjent, jeg tror det er da vi vokser mest, både som person og som artist!
Jeg føler meg utrolig heldig og privilegert som får lov til å ta del i denne festen og dette sirkuset som Melodi Grand Prix faktisk er. Jeg har tro på at «schlageren» vår absolutt kan nå til topps!

Saima, du deltok i MGP 2012 med gruppen Irresistible. Hvilke erfaringer fra delfinalen på Ørlandet tar du med deg inn mot MGP-finalen i år? Har du gitt de andre noen råd?
– Jeg vet på en måte hvordan oppløpet mot selve livesendingen blir og hvordan jeg skal forholde meg til det. Hva som er viktig å fokusere på og hva man ikke trenger å stresse med. Jeg tar med meg masse erfaring i form av hvordan man skal være på scenen og hvordan ting ser ut visuelt. Jeg fikk også masse medietrening av å delta i MGP, noe jeg har hatt masse nytte av i ettertid. Jeg sitter igjen med bare gode minner fra delfinalen på Ørlandet. Hele produksjonsteamet og alle som jobber med showet er fantastiske og det er kjempemorsomt å se så mange av de samme fjesene også denne gangen. MGP er bare helt sykt, syyyykt morsomt! Vi gikk ikke videre, men det er det beste jeg har vært med på noensinne! Vi tørket tårene og festet hele natta.
Jeg har delt mine erfaringer med jentene og prøvd å forberede dem på hvilket stort sirkus vi faktisk er så heldige å få være en del av!

Nina, ifølge NRK skal du gi ut tre singler i 2017. Kan du fortelle oss litt om hva vi har i vente?
– Ja det skal jeg! Gleder meg helt SJUKT. De 3 låtene forteller alle en helt egen historie og befinner seg i forskjellige verdener. De er alle pakket inn i fete hiphop-beats, en liten klype fairytale og en stor dose DIVA.
Det ligger teasers ute allerede nå hvis man ønsker en smakebit! De er å finne her www.facebook.com/NinaGmusic og ellers overalt under Nina G music.

In Fusion er et prosjekt satt sammen med MGP 2017 i tankene, har dere noen planer om videre samarbeid etter dette?
– Vi har det sykt gøy sammen og har en veldig god vibe! Hvis muligheten byr seg så er vi glad for å møtes igjen. 🙂

Pleier venner og familie å se på Melodi Grand Prix? Hva syns de om at dere skal være med i år?
– For å si det på godt trøndersk: Dæm vart stein-hakke-toillat, etter de fikk vite om deltakelsen. Familiene våre har forskjellige tradisjoner og meninger om MGP, men i år så er det ingen tvil om at Melodi Grand Prix blir årets happening!

Hva vil dere si er tidenes beste MGP/ESC-låt eller øyeblikk?
– Hvordan kan man velge?! Vi har snakka litt rundt det, og Miriam overbeviste oss to andre om å se på pauseunderholdningen fra 2011. Der spilte Keep of Kalessin og Alexander Rybak sammen. Metal møter fiolin, kul blanding. Altså en kul fusion, hehehe!

Dersom dere kunne velge en av årets artister som det et fjerde medlem i In Fusion, hvem ville dere valgt og hvorfor?
– Det mest åpenbare valget hadde nok falt på Ulrikke. Vi klikket bra sammen og fikk en god tone da vi møttes. I tillegg er hun rå og kjempe sjarmerende #girlcrush.
MEN, det hadde vært sykt lættis å hatt Åge Sten Nilsen med på laget!! Herremin for et show det hadde blitt.

Og til slutt; har dere en hilsen til våre lesere?
– Vi i In Fusion er så utrolig imponerte over engasjementet og lidenskapen dere ESC-fans har!!
Dere er til stor inspirasjon og motivasjon for oss deltakere. Tusen takk for all støtte, vi lover å gi dere et INSANE show.

Du kan se In Fusion med «Nothing ever knocked us over» i MGP-finalen lørdag 11. mars. Begivenheten sendes direkte fra Oslo Spektrum, hvor ti bidrag skal kjempe om æren av å representere Norge i den internasjonale Eurovision-finalen i Kiev. Sendingen starter kl. 20.55 på NRK1.

escNorge ønsker jentene lykke til med prøver og forberedelser frem mot årets MGP-finale!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien