Hellas har valgt «This Is Love»

Demy skal fremføre «This Is Love» i Kiev, etter at låten vant Ellinikós Telikó i kveld.

«This Is Love» er skrevet av Romy Papadéa, John Ballard og Dimítris Kontópoulos. Låten var favoritt hos alle de ni juryene, bortsett fra én.

Dette blir Hellas’ 38. bidrag i Eurovision Song Contest siden 1974. Frem til i fjor hadde Hellas aldri havnet på noe dårligere enn 20. plass i finalen, og aldri havnet sist. Fjorårets 16. plass i semifinalen ble ikke godt mottatt, og det ble gjort endringer innad i ERT.

Nå er det som blir kalt «the Dream Team» klar til å ta Hellas tilbake til toppen igjen. Med i teamet er også Fokás Evangelinós, som skal stå for koreografien. Han har blant annet laget koreografien til «My Number One».

De tre låtene som deltok ble ikke fremført live. Demy hadde i stedet spilt inn tre musikkvideoer i forkant, som ble vist frem. I tillegg til de tre bidragene ble det vist klipp fra en rekke greske bidrag samt flere av Kontópoulos’ tidligere Eurovision-bidrag. Også flere av artistene som framførte bidragene var med via video og Skype, blant annet Sákis Rouvás og Sergéj Lazarev.

Under kveldens sending fremførte Hovig Kypros’ «Gravity» og SunStroke Project fremførte Moldovas «Hey, Mamma!». 

De to andre bidragene som deltok i den greske uttakingen var «Angels» og «When the Morning Comes Around».

Hellas deltar i den første semifinalen 9. mai.

Del:
Relaterte artikler