Intervju: Ella

Vi har tatt en prat med MGP-finalist Ella for å bli bedre kjent med henne og låten hun deltar med.

Ella, bedre kjent som Elin Kristiansen, har vært en del av showgruppen Voi Voi de siste 9 årene. Sammen med Thomas Anholdt har hun fremført Grand Prix-schlagere og underholdt publikum i inn- og utland. I fjor varmet de opp til MGP-finalen i Oslo Spektrum, men i år er Ella deltaker med en orginal låt og hun lover oss show med stor S under lørdagens finale.

Ella deltar med låten «Mama’s boy». Tekst og melodi: Ida Maria og P.K. Ottestad:


De fleste i det hardcore MGP-miljøet kjenner til deg fra før, men for andre er du kanskje et relativt ukjent fjes. Kan du fortelle litt om deg selv og din musikalske bakgrunn?
– Jeg er en uhøytidelig og nysgjerrig person. Jeg vet at jeg alltid kan lære noe av andre og forholder meg ganske ydmyk til min uvitenhet her i verden.

Musikkbakgrunnen og erfaringen min er lang og bred.
Jeg er en kunstner som ønsker å skape glede og magiske opplevelser hos folk. Jeg har alltid skapt show selv og sammen med kolleger. Jeg har sunget i ulike band og skapt musikk og opptreden med andre musikk kunstnere.

Det finnes så mye gøy jeg har fått oppleve. Blant annet er Jeg medlem av det norske rockebandet Suzy Dahl og vi var med på Sannhet på boks- en hyllest til Raga Rockers. Koret på skiva til dumdum boys – Ti Liv, koret på plata til Stein Torleif Bjella har jeg gjort og jobbet med Guri Schanke og koret for henne ved flere anledninger. Det finnes to låter ute der jeg er featuring artist på med en hip hop gruppe DEJA VU og HAMISH. Låtene heter «En ny dag» og «En krigare».

Jeg er nøyaktig og jobber for det beste resultatet og liker selve prosessen frem til det ferdige uttrykket.
Jeg er den artisten som enten det er 7 stk. eller 30.000 tilskuere satser alt og gir de det showet de har kommet for å se og forhåpentligvis håpet på å få.

Showgruppen VOI VOI, som du er en del av, covrer og fremfører en rekke MGP-hits i løpet av året. Hvor kommer denne kjærligheten for MGP og Eurovision fra? Har du alltid vært en fan?
– Grand Prix har alltid vært der og de aller fleste har et forhold til det. Også jeg.
Jeg husker jeg lagde show i stua når jeg var liten med «Främling», «La det swinge» og «Romeo» sammen med søsteren min Helene..

For meg er det det helhetlige uttrykket som fanger interessen.
Det er låta, artisten, kostymene, opptreden og sceneshowet som tilsammen skaper hele opplevelsen.
Selvom det kanskje går inn og ut av popularitet hos befolkningen, så skaper det engasjement!
Og spesielt sånn som verden ser ut i dag, at man da samler folk til musikkfest, og Europa og Australia møtes i musikk er for meg en glad ting.
Musikk og glede er i fokus og det gir også folk en stemme som blir hørt. Jeg liker det signalet det sender ut i verden.

Hva er tidenes beste MGP-låt eller øyeblikk?
– Min favoritt gjennom tidene er Åse Kleveland sin «Intet nytt under solen».
For et menneske og for en genial låt!

VOI VOI varmet opp i Spektrum før MGP-finalen i fjor, men i år er du en av de ti finalistene. Hvordan føles det å skulle opptre med en original låt istedenfor en tidligere MGP-hit eller ESC-schlager?
– Jeg har jobbet lenge som showartist og bortimot overalt hvor jeg har jobbet så finnes det et show der jeg har sunget Grand Prix-låter. Så det å være med selv i den norske Grand Prix-finalen med en original låt føles litt uvirkelig og helt rått på samme tid. Og det å få lage et sceneshow med alt det innebærer og samarbeide med de beste folka er vilt moro!

Ifølge NRK tryglet du om å få sende inn «Mama’s boy» til årets MGP etter at du hadde hørt den. Hva var det du falt for ved denne låta?
– Mange Informasjonskanaler kan gjøre at fakta ikke alltid kommer til sin rett. Når jeg hørte låta og sa ja til å synge den var det fordi den har et trøkk og en energi som man automatisk vil røre seg til. Den har dans og rock i seg og har et kult rush som gjør den til en bra låt å lage show rundt. Og at den er skrevet av sanger, låtskriver og produsent Per Kristian Ottestad og Hver gang vi møtes-aktuelle Ida Maria var stilig! De rocker og jeg kunne ikke si nei til det. Det er for gøy!

«Mama’s boy» er en kul pop-rock låt og det er ingen hemmelighet at du liker å lage show. Uten å avsløre for mye – hva kan seerne forvente seg under din opptreden i Spektrum?
– Det er akkurat det de kan forvente seg: SHOW! Haha!
Min opptreden i spektrum blir en eventyrlig Mini Cabaret med glitter og energi!

Dette blir på en måte starten på din solokarriere. Jobber du for tiden med ny musikk eller andre spennende prosjekter?
– Når jeg sa ja til dette sa jeg også ja til å gå inn i offentligheten ja.
Akkurat nå ligger all fokus på 11. mars, så klart, og videre fortsetter jeg med musikken og de planlagte prosjektene jeg har pågang 😀

Hvis du ikke deltok med «Mama’s boy» og måtte velge én av årets MGP-artister å opptre sammen med i finalen, hvem ville du valgt og hvorfor?
– Åge Sten Nilsen! Helt klart! Rocke sjangeren ligger nære mitt hjerte og Åge Sten Nielsen rocker! Han er den som åpnet døra for Rock i Grand prix. I alle fall slik jeg opplevde det. Og det syntes jeg var så tøft. Det var flott at alle sjangre og også rock ble akseptert og tatt med for det er en låtskriver konkurranse og alle har forskjellig smak. Det kan jo kanskje samle enda flere og gjøre enda flere engasjert i denne musikkfesten!

Og til slutt; har du en hilsen til våre lesere?
– Jeg gleder meg til å feire musikken og gleden med dere den 11 mars!
Det blir en spektakulær fest.
La oss spre glede og ha det gøy! wiiih 😀

Vennlig hilsen Ella 🙂


Du kan se Ella med «Mama’s boy» i MGP-finalen lørdag 11. mars. Begivenheten sendes direkte fra Oslo Spektrum, hvor ti bidrag skal kjempe om æren av å representere Norge i den internasjonale Eurovision-finalen i Kiev. Sendingen starter kl. 20.55 på NRK1.

escNorge ønsker Ella lykke til med prøver og forberedelser frem mot årets MGP-finale!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien