SMRTV med forslag til alternativ telefonavstemning

Fra og med i år er San Marino tvunget til å bruke andre lands telefonstemmer når telefonstemmene presenteres i Eurovision. SMRTV er ikke fornøyd med de nye reglene.

I en forespørsel til EBU kommer det frem at SMRTV vil at noen utvalgte sanmarinske borgere skal få avgjøre hvem som får telefonstemmene fra San Marino, melder oikotimes. De vil unngå at de sanmarinske telefonstemmene blir hentet fra et ukjent antall andre spesielt utvalgte lands telefonstemmer.

SMRTV vil ikke ha kjennskap til hvem som skal stemme, og de utvalgte personene vil ha like lagt tid på å stemme under sendingen som alle andre. Personene vil bli valgt av et eksternt selskap.

Grunnen til at det i år ble brukt andre lands telefonstemmer er at San Marino ikke kan avgi et gyldig resultat i telefonavstemningen. Tidligere var ikke dette et problem fordi hvert land samlet jury- og telefonstemmene som ble presentert fra 1 til 8, 10 og 12, og kunne da i henholdt til reglene bruke enten bare telefonstemmer eller bare jurystemmer om det skulle oppstå problemer. Dette ble gjort flere ganger i ulike land av ulike grunner.

De nye reglene fra 2016 gjør slik at alle lands telefonstemmer blir samlet og lagt til til slutt i sendingen, og det er derfor kun jurystemmene som presenteres fra 1 til 8, 10 og 12. I henhold til de nye reglene får San Marino dermed stemmer fra andre land som de bruker som sine egne ettersom resultatet fra telefonavstemningen ikke er gyldig. Disse stemmene blir slått sammen med de andre landenes telefonstemmer før de presenteres etter at jurystemmene er delt ut.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien