Dagens bidrag: Australia

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag presenterer vi Australia.

temabokser2017

Australia deltar i år for tredje gang i Eurovision song Contest og etter en femteplass med Guy Sebastian i 2015 og en andreplass med Dami Im I fjor har tv-kanalen SBS valgt som med de to første deltagelsene og velge sin artist internt. Valget falt på 17-årige Isaiah som skal fremføre balladen «Don’t Come Easy». Låta er skrevet av David Musumeci, Anthony Egizii og Michael Angelo. David og Anthony som går under navnet DNA skrev også Dami Im sitt bidrag «Sound Of Silence» i fjor.

Isaiah Firebrace som nå bare bruker fornavnet Isaiah som artistnavn har på kort tid blitt en av australias mest populære artister. Isaiah kommer fra Moama utenfor Melbourne og han kommer fra en stor familie med 11 brødre og søstre. Han prøvde seg i X Factor Australia i 2015, men i Bootcamp-runden glemte han teksten på sangen han skulle synge og røyk dermed ut av konkurransen. I 2016 var han tilbake og imponerte dommerne med sin versjon av Adeles sin hit «Hello».

På bursdagen sin 21.november i fjor vant han X Factor Australia med Adam Lambert som sin mentor. Vinnersingelen «It’s Gotta Be You» klatret til 26.plass på den australske singel-listen, men plasserte seg også på listene i New Zealand, Nederland, Danmark og Sverige. Låta har over 63 millioner avspillinger på Spotify.

Isaiah var tidlig ute etter seieren og fortalte at han gjerne ville delta som Australias representant i Eurovision. Med hans deltagelse i ESC vil han inspirere unge i hele verden til at uansett hvor gammel man er eller hvor man er fra så skal man våge å drømme.

Australia og Isaiah deltar i den første halvdelen av første semifinale tirsdag 9.mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien