Dagens bidrag: Aserbajdsjan

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag presenterer vi Aserbajdsjan.

temabokser2017

Den aserbajdsjanske kringskaster ITV, valgte internt i år, at det skulle være sangerinden Dihaj, med det borgerlige navn: Diana Hajiyeva, som skulle representere landet i Ukraina. Den 27-årige Dihaj er ikke en ny og ukendt artist i aserbajdsjan, og musikken har da også været en stor del av hendes liv. Allerede fra barndommen blev hun præget med musik, senere gikk hun på musikskole og konservatoriet i Aserbajdsjan. Hun har studeret med speciale i bl.a. piano og jazza, likesom at hun har studeret musik i London.

I 2011 hadde Aserbajdsjan en nasjonal konkurranse forut for ESC. Hele 7 semifinaler var man igjennom, og i den 6. semifinale – stillede Dihaj opp.En 4. plass blev det dengang, og derved ikke en tur til finalen – men i år får hun revanse. I fjor stod hun som backingsangerinde til årets representant ved ESC, Samra. Dihaj stiller med låten ‘Skeletons’ – et moderne bidrag med noter fra electro-music. Bak bidraget står Isa Melikov (komponist), som er en anerkendt aserbajdsjansk komponist og produser, som bl.a. har arbeidet sammen med de tidligere nasjonale vinnere: Nikki Jamal og Eldar Gasimov. Også tidligere ESC deltakere som Dima Bilan og aysel har haft et samarbeide med ham. Sammen med Isa står også et svensk ansigt – Sandra Bjurman (tekst), som har skrevet sange gjennom de sidste 15 år. Hun har bl.a. været med til at lave den aserbajdsjanske vinnerlåt: ‘Running scared’ fra 2011. Hun har derudover været med flere andre aserbajdsjanske ESC-låter gjennom årene, og derutover også et enkelt ukrainsk bidrag.

Dihaj stiller i den første semifinale tirsdag den 9. mai.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien