Dagens bidrag: Albania

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og først ut er dermed Albania.

fakta

Albania deltar i ESC for 14. gang siden debuten i 2004, og for fjerde år på rad representeres de av en kvinnelig soloartist. Lindita, med etternavn Halimi, skal fremføre låten World. Melodien er skrevet av Klodian Qafoku, mens Gerald Xhari har forfattet teksten. Bidraget het opprinnelig Botë da den vant Festivali i Këngës tilbake i desember, men har – tradisjonen tro for Albania – fått en omskrivning og blitt ikledd engelsk språkdrakt.

Artisten, Lindita Halimi, kommer opprinnelig fra Kosovo og ble født i 1989. Hun begynte sin musikalske karriere alt som 14-åring, og har studert både sang, piano og musikkteori. Hun ble for første gang kjent for et større publikum da hun deltok i den tredje årgangen av Albanias Idol, og fikk sitt store gjennombrudd da hun vant den kjente Top Fest-festivalen i Albania i 2009.

Etter flere singleutgivelser flyttet Lindita til USA i 2013 og gjorde også der en hederlig innsats i deres versjon av Idol. Etter å ha knyttet kontakter i den amerikanske musikkindustrien arbeider hun nå med utgivelsen av sitt første engelskspråklige album.

I 2014 deltok hun i Festivali i Këngës for første gang, og oppnådde en flott 3. plass og mye ros for låten S’të fal. På sitt andre forsøk gikk hun altså helt til topps i konkurransen, og hun skal nå prøve å ta Albania til finalen i Kiev. Hun fremfører World i første halvdel av første semifinale den 9. mai.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien