Dagens bidrag: Finland

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag presenterer vi Finland.

temabokser2017

Finland har hatt en tung periode i Eurovision, de har nemlig ikke gått videre fra semifinalen de to siste årene. Men i år håper våre finske naboer at det går bedre og at Finland igjen er å se i den store finalen. Konseptet UMK ble brukt for sjette året på rad for å velge landets representant og som flere ganger tidligere var det ikke forhåndsfavoritten som vant. Emma med «Circle Of Light» var den store favoritten til å gå av med seieren, men etter en svak fremføring måtte hun ta til takke med tredjeplassen. Vinneren ble duoen Norma John og vant med full pott både hos jury og seere.

Låta duoen skal delta med i Kiev heter «Blackbird» og er en pianobasert ballade. Den er skrevet av duoens medlemmer Lasse Piirainen og Leena Tirronen. Sangen «Blackbird» handler om når man går i fra hverandre og alt minner deg på fortiden. Det er også duoen som har skrevet låten. Leena synger på låten, mens Lasse sitter bak pianoet.

Norma John er en duo bestående av Leena Tirronen og Lasse Piirainen. De har vært venner i mange år og har laget musikk i lag i 15 år. Sjangeren de utøver er Indie-pop og de skriver sine egne sanger. De meldte seg på konkurransen for de ville ta musikken ett steg videre og synes UMK var den perfekte måten å gjøre det på. Norma John synes Eurovision Song Contest er en fin måte å bringe mennesker og kulturer sammen på gjennom musikken.

Finland og Norma John deltar i den første semifinalen tirsdag 9.mai og skal starte som bidrag nummer 7 ut på scenen.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien