Dagens bidrag: Frankrike

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag presenterer vi Frankrike.

temabokser2017

Dagens bidrag serien har i dag kommet til Frankrike. Dette er en av de virkelig store nasjonene i Eurovision, men som i likhet med de andre fem store landene har opplevd stor motgang i Eurovision. 2014 bød på Frankrikes dårligste resultat noensinne og det ble ikke bedre i Wien, da landet havnet i bunn der også.

I Stockholm ifjor ble Frankrike representert av Amir og låten J`ai Cherche som havnet på en flott 6. plass. Dette er Frankrikes første topp ti plassering siden Moskva i 2009.

Til Kiev har den franske kringkasteren France 2 internt valgt låten Requiem som blir fremført av Alma. Opphavsmannen bak låten er Nazim Khaled, som også skrev fjorårets franske bidrag.

Alma er en sanger og en låtskriver, som først i hennes voksne alder bestemte seg for å leve ut drømmen om å være artist. Hun ble signert til platekontrakt i 2016, og møtte opphavsmannen bak hennes Eurovisionbidrag Nazim Khaled. Han skrev hennes debutsingel, som førte til at Alma ble utropt til å være en av Frankrikes mest lovende artister.

Hun utgir sitt debutalbum i mai, rett før Eurovisionfinalen.

Frankrike er som vanlig direkte i finalen 13. mai i år. Hvilket startnummer Alma får er foreløpig ukjent.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien