Dagens bidrag: Estland

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag presenterer vi Estland.

temabokser2017

Blant deltakerne i Eurovision Song Contest er det som regel artister som returnerer til konkurransen og dette året er intet unntak. Årets Eesti Laul inneholdt noen av Estlands mest kjente artister – blant annet Kerli, som Eurovision-fansen har ønsket til Eurovision i mange år. Kerli klarte ikke å slå duoen Laura & Koit Toome som vant Estlands hjerter med låten Verona.

Koit Toome (Født 1979) kjenner vi fra Eurovision 1998 der han som 19-åring sang Mere lapsed til en 12. plass i Birmingham. Koit har siden vært opptatt med en rekke musikaler, som Chess, Les Miserables, Miss Saigon, West Side Story, Rent, Hair og sist Phantom of the Opera.  Han har også gitt ut studioalbum og har gitt stemmen sin i flere tegneserier – som tegnefilmen Cars. Men det var ikke før i år at han på nytt prøvde seg i den estiske utvelgelsen, 19 år etter hans deltakelse i Birmingham.

Hans partner Laura Poldvere (født 1988) har også deltatt i Eurovision Song Contest tidligere. Hun var del av gruppen Suntribe i 2005 og returnerer dermed også til årets vertsby i likhet med den slovenske deltaker – Omar Naber. Den gang gikk det ikke så bra, låten Let’s Get Loud kom ikke til finalen. Siden har hun prøvd seg hele tre ganger i utvelgelsen, i 2007, 2009 og 2016. To tredjeplasser og en andreplass i fjor var status før årets deltakelse, der hun endelig gikk seierende ut av Eesti Laul. Ellers er Laura en ivrig jazz-sangerinne og beveger seg vanligvis ut over mer smale musikkstiler enn det hun viser i Eesti Laul

Låten de skal fremføre, Verona, er skrevet av låtskriveren bak alle Laura sine forsøk i Eesti Laul – Sven Löhmus. Sven har en imponerende suksessrate i Eesti Laul og har vunnet både i 2005, 2009, 2011 og nå i 2017. Han er en erfaren låtskriver og kan vise til en 6. plass i Eurovision Song Contest som best (Rändajad i 2009).

Vil de lykkes med å komme til finale i år igjen? Estland deltar i semifinale 2 og har startnummer 18.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien