Dagens Bidrag: Hviterussland

temabokser2017
https://youtu.be/ElqbLPcTHAI

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag presenterer vi Hviterussland.
Selv om Hviterussland har vært med i Eurovision siden 2004, har de bare gått til finalen 4 ganger.
Etter en nasjonal finale med 13 bidrag ble det i år Naviband som får æren av å prøve å skaffe landet sin femte finaleplass i konkurransen.

Hviterussland skal i år representeres av duoen Naviband med låta «Story Of My Life». Orginalt het låta «Historyja majho žyccia». Dette blir det første bidraget i Eurovision som blir fremført på hviterussisk. Kanskje en fin måte å feire at nasjonen er 800 år i år. Låta er skrevet av duoens ene medlem, Arciom Lukjanienka.

Naviband (noen ganger bare kalt Navi) er en duo og består av Arciom Lukjanienka og Ksienija Žuk. Artem er 24 år og kommer fra Hlybokaye, han er utdannet journalist og er vokalist og spiller gitar og piano. Ksenia er 25 år og kommer fra Minsk og hun er vokalist og spiller keyboard. Duoen ble startet i 2013 og har siden da gitt ut tre album og turnert mye rundt i mellom og øst-Europa.

I 2014 vant de en pris for singelen «Abdymi Mine» på den nasjonale musikkutdelingen i Hviterussland. I 2016 så lagde de den offisielle theme-sangen for Hviterusslands nasjonale fotball-lag. Om deltagelsen sier duoen at de er unge musikere som i løpet av sine tre minutter på scenen ønsker å dele deres nasjonalspråk med Europa.

Hviterussland og Naviband deltar i den andre semifinalen torsdag 11.mai som land nummer 15 ut på scenen.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien