Dagens bidrag: Georgia

temabokser2017b

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag presenterer vi Georgia.


Etter å ha gått til finalen to år på rad, er Georgia sultne på mer og i år ble det arrangert en nasjonal finale med hele 25 bidrag. Vinneren ble kåret via både jury og seerstemmer. Og vinneren ble til slutt Tamara Gachechiladze med balladen «Keep The Faith».

Bidraget «Keep The Faith» er en ballade og handler om at uansett hvor tungt situasjoner i liver er så må man beholde troen, tro på seg selv og aldri gi opp. Teksten er skrevet av artisten selv, mens melodien er komponert av Anri Jokhadze som selv representerte Georgia i 2012 med låta «I’m A Joker».

Tamara Gachechiladze er en sanger, låtskriver og skuespiller fra Georgias hovedstad Tbilisi. Hun er født 17.mars og er 34 år gammel. I 2009 var hun en del av gruppen Stephane & 3G som skulle representere Georgia i Moskva, men låta «We Don’t Wanna Put In» ble diskvalifisert fra konkurransen grunnet politisk innhold i teksten. Tamara går også under artistnavnet Tako. Hun har deltatt i mange nasjonale og internasjonale festivaler og er ofte å se på jazzfestivaler. Hun har siden 1997 vært solist for Tbilisi konsertorkester. Tamara deltok også i den nasjonale finalen i Georgia i 2008 med låta «Me and my funky», som kom på 10.plass. i 2015 vant hun talent-konkurransen «Your Face Sounds Familiar».

Georgia og Tamara deltar i den første semifinalen tirsdag 9.mai som andre bidrag ut på scenen.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien