Bookmakere tror på JOWST i ESC-finalen

Norge er foreløpig ikke noen storfavoritt til topplassering i Eurovision. Det er dårlig med poeng fra Grand Prix-klubbenes avstemninger, og på oddsen for å vinne hele konkurransen ligger vi for øyeblikket på en 26.plass. Men tendensen for Norge er at vi klatrer. 

Det er lenge siden oddsen har vært så jevn som den er i år. I vår semi, semifinale 2, ligger vi for tiden på en sjuende plass. Noe som vil bety at vi kvalifiserer oss med god margin. For få dager siden var vi nede på en 11.plass, og altså utenfor finalen. Likevel er oddsene så jevne at det er vanskelig å lese noe sikkert ut av tallene. Bulgaria som toper vår semi har odds 1,02 til å kvalifisere seg, mens Norge har 1,46. Dette ligger innenfor det meste av feilmarginer og det er derfor ganske åpent, uten de virkelig store favorittene i vår semi. Se detaljert odds HER

Skjermbilde 2017 04 06 kl. 14.23.04

Det bør likevel føles betryggende at vi er i en god trend, og stiger. De siste årene har tendensen vært motsatt. Vi har ligget høyt rundt tida for den nroske finalen, så har vi sunket inn mot Eurovision. Vi har en kurve som kan ligne litt på Belgias i fjor. Belgias artist Laura Tesoro startet lavt, og steg og steg inn mot finalen Særlig når prøvene startet. Den endte på en flott tiendeplass. På flere internasjonale fora hevdes det at det samme kan skje med vår låt, og at den kan komme enda høyere.  Det er til dels utrolig mange, og veldig positive kommentarer under Norges offisielle video på YouTube, og under YouTube klippene fra de ulike opptredenene JOWST har gjort i London, Riga og Tel Aviv. 

Før den norske finalen lå Jowst på sisteplass på oddsen hos Braodds.no med 25 i odds, men vant. Låta har dermed vist at den kan overraske. Har den overrassket nasjonalt, kan den jo overraske internasjonalt også. «Grab the moment» var den låta som flest internasjonale juryer trodde på under den norske finalen 11. mars. 

En av de mer pålitelige meningsmålingene finner vi hos Escunited. Der hoppet «Grab the moment» 11.plasser opp forrige uke og er nå på en 15.plass, blant alle de 43 konkurrerende nasjonene. Dermed er Norge den nasjonen som har gjort det største hoppet. Skjermbilde 2017 04 06 kl. 14.33.30

Nå har også «Grab the moment» oppnådd 2 millioner strømminger på Spotify. Ikke mange relativt ukjente norske låtskrivere og artister opplever det med sin førsteutgivelse. Det er derfor neppe grunn for Joakim With Sten og Aleksander Walman til å angre på deltakelsen i MGP. 

Om drøye to uker starter prøvene i Kiev. Da vil vi få se hvordan Jowsts nye sceneshow har blitt. De har varslet at de vil gjøre det litt større, men fortsatt sørge for at det understreker budskapet i teksten og ikke tar oppmerksomheten bort fra musiken og teksten. 

Deretter om  drøye fire uker er vi i gang med semifinalene og får svaret på om norske familier også i år må se en Europeisk Grand Prix finale uten en norsk deltaker, eller om vi kan pynte stuene med norske flagg og ljome «Grab the moment» i selve finalen. Forberedelsene til MGP 2018 er da neste stopp, og NRK har allerede åpnet for innesending av låter. 

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien