Dagens bidrag: Hellas

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag er det Hellas’ tur.

temabokser2017b

Dagens bidrag er det 38. greske bidraget siden Hellas debuterte i 1974. Artisten, Demy, ble valgt internt. Låten, «This Is Love», ble stemt frem av telefonstemmer fra grekerne samt en jury bestående av noen utvalgte personer fra den greske diasporaen, altså grekere som har utvandret fra Hellas. «This Is Love» er skrevet av Romy Papadéa, Demys søster, samt John Ballard og Dimítris Kontópoulos, som begge står bak flere tidligere Eurovision-bidrag.

Demy heter egentlig Dímitra Papadéa. Hun er 25 år gammel, og født i Athen. Under MAD VMA i 2012, en slags gresk versjon av Spellemannprisen, ble hun blant annet kåret til årets nykommer. De siste fem årene har hun vært nominert til 25 priser, og vunnet ti av dem. Demy har gitt ut to studioalbum, to EP-er og 16 singler. Hun har aldri tidligere deltatt i Eurovision, men fikk fremføre Dima Bilans «Believe» sammen med Bilan i den greske uttakingen i 2013. Og under MAD VMA i fjor sommer fremførte hun «If Love Was a Crime» sammen med Poli Genova, med deler av låten oversatt til gresk.

I fjor var det første gang Hellas ikke gikk til finalen, etter å ha hatt 20. plass i finalen som dårligste plassering i løpet av de 36 tidligere deltakelsene. I år gikk ERT for Demy, og det som blir kalt «drømmeteamet».

Demy og «This Is Love» har fått startnummer ti i den første semifinalen 9. mai.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien