Dagens bidrag: Irland

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag er det Irlands tur.

temabokser2017

Irland er det mestvinnende landet i Eurovisions-historien med hele syv seiere å vise til. Siden andreplassen på hjemmebane i Dublin 1997 har de derimot ikke hatt så gode resultater og landet har kun oppnådd topp 10-plassering ved fire anledninger de siste tyve årene.

Etter flere år med nasjonal finale under sendingen av TV-programmet «The Late Late Show», endret kringkasteren, RTÉ, strategi og valgte fjorårets bidrag internt. Dessverre så ikke dette ut til å gjøre noen forskjell og irene måtte se finalen fra sidelinjen for tredje år på rad. RTÉ gir derimot ikke opp håpet på sin nye utvelgelsesmetode og i desember annonserte de at Brendan Murray skulle være deres representant i 2017.

20 år gamle Brendan Murray er født og oppvokst i Tuam, Galway. Murray lærte seg å spille gitar som 13 åring og begynte etter hvert med vokal trening for å forbedre sine sangferdigheter. I 2014 ble Murray medlem av boybandet Hometown, et band satt sammen av tidligere X-faktor dommer Louis Walsh. Bandet listet på førsteplass med to av sine singler og de slapp debutalbumet «HomeTown» i november 2015. I desember 2016 kom nyheten om at bandet skulle ta en pause på ubestemt tid, omtrent samtidig som de ble kjent at Murray var Irlands representant i ESC 2017.

Av totalt 330 innsendte bidrag annonserte RTÉ den 10. mars at låten «Dying To Try» ble årets irske bidrag og sangen ble sluppet i sin helhet.
Jörgen Elofsson er mannen som har skrevet og produsert låten sammen med James Newman. Svenske Elofsson er en tidligere grammy-nominert låtskriver som blant annet har skrevet for Britney Spears, Westlife og Kelly Clarkson.

Brendan Murray og Irland har fått startnummer 10 i den andre semifinalen, torsdag 11. mai.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien