Dagens bidrag: Israel

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag er det Israel som står for tur.

temabokser2017

Israel feirer jubileum i år med sitt 40. bidrag i konkurransen siden debuten i 1974, og landet har tre seire på CVen. Etter fire bomskudd mellom 2011 og 2014 har israelerne nådd finalen i sine to siste forsøk, og med årets bidrag – I Feel Alive, fremført av unge Imri Ziv – håper de å videreføre denne gode trenden.

Årets israelske artist, Imri Ziv, ble født i byen Hod HaSharon i 1991 og har rumensk-jødiske og ukrainsk-jødiske aner. Han begynte så smått sin musikalske løpebane på ungdomsskolen, da han var med i et lokalt boyband, og mens han avtjente verneplikten deltok han i et band i utdannings- og ungdomsenheten i Forsvaret. I tillegg til å synge lærte han seg her å spille både piano og gitar.

I 2012 ble Imri kjent for et større publikum da han deltok i den første utgaven av ‘The Voice Israel’ med Rami Kleinstein som sin mentor. Etter dette fikk han blod på tann og satset for alvor på musikken, samtidig som han bygget en karriere som stemme-skuespiller, blant annet i den israelske versjonen av animasjonsfilmen Trolls. Han er også i ferd med å ta en bachelor-grad i media og kommunikasjon ved Herzliya-universitetet.

Imri har allerede to deltakelser i Eurovision Song Contest bak seg – som backingsanger for henholdsvis Nadav Guedj i 2015 og Hovi Star i 2016 – når han nå skal representere hjemlandet som hovedartist. Han vant konkurransen ‘HaKokhav HaBa’ (‘Eurovisjonens neste stjerne’) i februar etter å ha fremført Beyonces Halo og Kelly Clarksons Because of You i finalen.

Bidraget I Feel Alive er spesialskrevet til Imri av Dolev Ram og Penn Hazut, og ble offentliggjort for publikum 10. mars. Det er en frisk, sommerlig uptempo-låt med etniske elementer der Imri synger om å reise av gårde med den han elsker og virkelig leve livet. Bidraget har blitt relativt godt mottatt blant fansen og er rangert rundt en 20. plass av 43 land hos bookmakerne.

historie

I Kiev skal Imri på scenen for Israel med 19. og siste startnummer i den andre semifinalen den 11. mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien