Dagens bidrag: Kypros

temabokser2017

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og vi har kommet til Kypros.

Kypros debuterte i 1981, og er ett av landene som har deltatt lengst uten å vinne. Årets bidrag heter «Gravity» og fremføres av armensk-kypriotiske Hovig Demirjian. Han opptrer under artistnavnet Hovig, og ble valgt internt av RÍK til å representere Kypros. «Gravity» er skrevet av Thomas G:son, som blant annet skrev Loreens vinnerlåt «Euphoria» i 2012.

Hovig er født i hovedstaden Levkosía på Kypros, er 28 år gammel og har vært aktiv som artist siden 2009. Da deltok han i den gresk-kypriotiske versjonen av X Faktor, og endte opp på sjuendeplass. «Gravity» blir Hovigs sjette singel siden deltakelsen i X Factor. Han er heller ikke helt ukjent med Eurovision. I 2010 og 2015 forsøkte han å få representere Kypros i Eurovision med henholdsvis «Goodbye» og «Stone in a River». Ingen av låtene nådde helt opp i den nasjonale uttakingen.

Kypros har slitt med å kvalifisere seg til finalen siden semifinalene ble innført. De få gangene det har blitt finaleplass har landet endt opp langt nede på resultatlisten, bortsett fra femteplassen i 2004. Sammen med femteplassene i 1982 og 1997 er dette landets beste plassering så langt. Så gjenstår det å se hvordan det går med Kypros i år.

Hovig og «Gravity» er klar med startnummer 15 i den første semifinalen 9. mai.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien