«Magisk» lysekrone skal imponere på Eurovision-scena i Kiev

I påsken ble scena som skal brukes i årets Eurovision ferdigrigget. Nå starter de tekniske prøvene på scenen, før artistene starter sine prøver 30.april. Etter at hele ledelsen for Eurovision i Ukraina trakk seg ved juletider har et team fra EBU rykket inn for å gjennomføre produksjonen. Dette teamet består av TV-folk fra Sverige, Østerrike, Danmark og Ukraina. Sjefen for det hele er Christer Björkman, som reiste rett i fra Melodifestivalen til Kiev for å sørge for et vellykket Eurovision. 

Her skal Eurovision arrangeres i år.

Christer Björkman forklarer til Eurovision.tv at de i år har ønsket en noe mer feminin scene, etter mange år med firkanta, maskuline scenekonstruksjoner. Scena består av blant annet 1000 kadratmeter med LED-skjermer bak og rundt scena, mens Björkman mener det mest spektakulære i år er en slags «lysekrone» på scena. En lysekrone som de internt kaller for en «swiss army knife», altså et multiverktøy. Denne lysekrona skal inneholde alt tenkelig og utenkelig av tekniske muligheter og vil være en sentral del av produksjonen.

På scena vil en gedigen

Det blir også en aldri så liten verdenspremiere kan Ola Meltzig fortelle. Ola Meltlzg har i en årrekke vært ansvarlig for selve riggingen og konstruksjonen av scene, lys og alt annet teknisk i forbindelse med TV-produksjonen.

For første gang skal nå følgespotene betjenes fra gulvet, og ikke fra «kraner» oppe i taket. Dette gir bedre sikkerhe for lysoperatørene, men ikke minst gir det mer presist lys på scenen kan Meltzig fortelle.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien