Dagens bidrag: Makedonia

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag er det Makedonia.

temabokser2017

Makedonia fikk være med i Eurovision i 1998. De sendte også inn et bidrag i 1996, og deltok i kvalifiseringsrunden. Det regnes derimot ikke som en offisiell deltakelse, siden representanten Kaliopi ikke gikk videre til finalen. I år er det ikke Kaliopi, men den litt mindre kjente Jana Burceska som skal representere Makedonia. Låten heter «Dance Alone», og er skrevet av Joacim Persson, Alex Omar, Florence A. og Bobi-Leon Milanov.

23 år gamle Jana Burceska er født i Makedonias hovedstad Skopje, og blir den første deltakeren som er født i Makedonia etter løsrivelsen fra Jugoslavia. I 2011 kom hun på femteplass i den første og eneste sesongen av den makedonske utgaven av Idol.

Makedonia har deltatt 16 ganger, og vært i finalen halvparten av dem. I finalen har landet ligget mellom tolvte- og 19. plass. I 2008 og 2009, begge årene med 10. plass i semifinalen, ble Makedonia snytt for en finaleplass da juryen fikk velge det tiende finalebidraget fra hver semifinale, og valgte å sende henholdsvis Sverige og Finland til finalen i stedet for.

I år er Makedonia, Jana Burceska og «Dance Alone» er klar med startnummer tre i den andre semifinalen 11. mai.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien