Dagens bidrag: Moldova

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag går turen til Moldova.

temabokser2017

I dag er fokuset på et lite land mellom Romania og Ukraina, nemlig Moldova. Dette landet debuterte med en trommeslagende bestemor forrige gang Eurovision var i Kiev, nemlig i 2005. Debuten gikk veldig så bra, men de har ikke oppnåd et like bra resultat siden. Spesielt de siste årene har det gått dårlig for Moldova, de har ikke vært i finale de siste tre årene.

I år valgte de å bruke den metoden de har brukt de siste årene, ne nasjonal finale som har navnet O Melodie Pentru Europa. 14 artister deltok i en semifinale der 8 gikk videre til finalen som fant sted 25. februar. Der var det SunStroke Project som gikk av med seieren med låten Hey, Mamma! takket være en klar seier i seerstemmene.

De fleste kjenner nok igjen navnet SunStroke Project etter at de deltok i Eurovision 2010 i Oslo med låten Run Away, som de fremførte sammen med Olia Tira. Saksofonisten Sergey Stepanov ble legendarisk etter at hans saksofon-solo gikk viralt i etterkant av finalen der noen av youtube-videoene har blitt spilt over 30 millioner ganger! Allikevel så ble det bare en 22. plass i finalen i Telenor Arena. Saksofonen er også en viktig del av årets bidrag Hey, Mamma!. Ellers består gruppen SunStroke Project av vokalisten Sergei Yalovitsky og fiolinisten Anton Ragoza. 

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien