Dagens bidrag: Montenegro

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag går turen til Montenegro.temabokser2017

Etter å ha gått til finalen to år på rad, klarte ikke Montenegro å ta seg i finalen i fjor med Highway og «The Real Thing». Klarer de å nå den store finalen i år?

Tv-kanalen RTCG har hatt som vane å velge sine artister og låter for ESC internt. I år er intet unntak. Valget falt på multikunstneren Slavko Kalezic.

Låta han skal fremføre heter «Space» og er en moderne uptempo låt. Den er skrevet av Adis Eminić, Iva Boršić og Momcilo Zekovic Zeko. Melodien er komponert av sistnevnte. Bidraget fremføres på engelsk.

Slavko Kalezic er 31 år gammel og er fra hovedstaden Podgorica. Han har spesialisert seg innen dans og sang og har også utdannet seg som skuespiller og har siden 2008 vært en del av Montenegros nasjonale teater. I tillegg til morsmålet snakker han engelsk, fransk og spansk. I 2011 ga han ut sin første singel og i 2014 kom debutalbumet «San o vječnosti». I 2013 var han med i X Factor der hans mentor var Eurovision-stjernen Željko Joksimović, men Slavko røyk ut like før liveshowene. Slavko er vegetarianer og han har sin egen rutine før han går på scenen som han holder hemmelig.

Han føler seg velsignet som får representere landet sitt i Eurovision og vil vise frem sin stemme og sine talenter som artist. Buskapet han vil fortelle er at vi alle kan bli som en og at alt handler om sterk og positiv energi.

Slavko og Montenegro deltar i den første semifinalen tirsdag 9.mai, som bidrag nummer seks ut på scenen.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien