JOWST og NRK forhandler med EBU om regelendringer.

Denne uka er Jowst hjemme i Norge for å ha musikalske prøver. Blant annet skal «Grab the moment» testes ut med live korister. Med seg i kofferten til Eurovision kommer Jowst til å ha to versjoner av låta. De forhandler nemlig med EBU om en regelendring som skal gjøre det lettere å framføre låta slik den er opprinnelig, med samplet vokal i mellompartiene. 

I et intervju med Eurovisionworld.com i dag avslører Jowst noe av hvilke endringer de skal gjøre på sceneshowet fram mot semifinalen 11.mai. Blant annet skal Alexander Walmann ha andre klær enn den hvite skjorta og hatten. Joakim With Steen, som har skrevet melodien og som står bak den etterhvert sagnomsuste maska med LED-lys lover å beholde maska også i Kiev. Men i en forbedret utgave. 

De sier videre i intervjuet at sceneshowet for en stor del blir som i Spektrum, bare mye større. De kan dessuten ikke kjøre konfetti på samme måte, så det vil bli erstattet av noe annet som de håper vil gi enda bedre effekt. De skal også ha andre typer trommer på scena, pluss et par overraskelser som de ikke kan røpe. De jobber også mye, sammen med NRK og produksjonsteamet til EBU om grafikken. 

Joakim satset en de penger på at de kom til å vinne i MGP, og han vant dermed en ganske god slump med penger siden de lå på sisteplass på oddsen på finaledagen, og vant. I intervjuet med Eurovisionworld fleiper de med at de nå også skal satse mye penger på seier i Kiev. 

Denne uka har Jowst de første prøvene med live korister. I mellompartiene i låta er det samplet vokal som er kjørt gjennom ulike filtre for å får den effekten vi som har hørt låta kjenner godt nå. Men i Eurovision er det ikke tillat med innspilt vokal.

Likevel er både NRK og Jowst i kontakt med EBU for å undersøke mulighetene for å lempe noe på denne regelen. Joakim With Steen sier til Eurovisionworld.com at derfor har med seg en versjon med den innspilte vokallyden, og en versjon uten. EBU skal visstnok foreløpig ha vært positiv til forespørselen. Hør «Grab the moment» på Spotify ved å klikke HER.

 

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien