Dagens bidrag: Polen

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge. I dag tar vi for oss Polen.

temabokser2017

Polen har deltatt i Eurovision Song Contest siden 1994. Resultatene har lagt midt på treet hele veien, bortsett fra andreplassen året de debuterte, en sjuendeplass i 2003 og åttendeplassen i fjor. De har også akkurat ikke gått videre fra semifinalen til finalen seks ganger, og endt helt sist én av dem. I år er det Kasia Moś som skal kjempe om finaleplass for Polen. Låten hennes heter «Flashlight», en låt hun har skrevet sammen med Pete Baringger og Rickard Bonde Truumeel.

Kasia Moś, hvis egentlige navn er Katarzyna Moś, er en 30 år gammel artist, låtskriver og danser fra Ruda Śląska, sør i Polen. Hun har drevet med musikk siden 2002, og blant annet studert ved Frédéric Chopin Music School og Karol Szymanowski Vocal Academy of Music. Moś har vært involvert i flere musikalske prosjekter, både i Polen og USA. I 2006 deltok hun i den polske uttakingen til Eurovision i Athen, men endte på tiendeplass. Heller ikke i fjor fikk hun representere Polen, da bidraget hennes endte på sjetteplass.

Polen har ingen spesielt gode resultater å vise til de siste årene, men landet fikk seg en opptur i fjor med «Color of Your Life». Om «Flashlight» kan ende opp på topp 10 gjenstår å se.

Det polske bidraget deltar med startnummer elleve i den første semifinalen 9. mai.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien