Vellykket prøve med live-korister for JOWST

Foto: escnorge.no

En viktig del av JOWSTs «Grab the moment» er leken med effekter på den innspilte vokalen i mellompartiene. Innspilt vokal er ikke lov i Eurovision. Nå er spørsmålet om dette defineres som innspilt vokal, eller et musikkinstrument. Dialogen mellom Jowst, NRK og EBU er i gang. EBU har ennå ikke sagt nei til at «Grab the moment» kan få delta med det samme lydsporet som i den norske finalen. Men om det ikke skulle gå, så er det på ingen måte krise. Kanskje tvert i mot.

Denne uka har JOWST jobbet sammen med NRKs team for å pusse på, og øve inn sceneopptredenen til Kiev. Noe av det som folk har vært mest spent på er hvordan overgangen fra samplet vokal til live korister ville går. 

– Det har gått veldig bra! 

Det sier Joakim With Steen til escNorge nå i kveld. 

– Vi har øvd både på både versjonen uten samplede vokal-lyder, og den med. Og det ble meget bra. Koristene trengte nesten bare notene og en liten gjennomgang før det satt.

Også prosjektleder Stig Karlsen er fornøyd etter ukas prøver.

– Øvingen med koristene satt som et skudd! Vi er veldig fornøyd. 

 Joakim With Steen sier de nå skal ha en ny øvelse med koristene på førstkommende fredag, og deretter skal de ha en time øving sammen, hver dag, under hele oppholdet i Kiev. 2.mai setter de seg på flyet til International Exhibition Centre i Kiev for sin første prøve på den store scenen 3.mai. 

Det er Frode Vassel og Ole Børud som er JOWSTs sine korister, mens Ole André Enggrav og Adrian Jørgensen som står på scenen sammen med JOWST bak de ulike instrumentene.

Stig Karlsen sier videre til escNorge at det nå er veldig hyppig og tett kontakt mellom produksjonsteamet i Kiev og NRK/JOWST for å sørge for at bilderegi, lyd, «props» og skjermgrafikk blir som JOWST og NRK ønsker. 

Han sier også at JOWST er en drøm å jobbe med. 

– De er svært hardt arbeidende, profesjonelle og morsome å være sammen med. 

Han kan fortelle at de i år har lagt opp til et tett program i Kiev sammen med JOWST. 

– Vi har et tettpakket program sammen med presse, fans og andre begivenheter i løpet av tiden i Kiev. 

Stig Karlsen slipper da også en liten nyhet til escNorges lesere:

– JOWST vil opptre i Eurovision Village på hovedgata i Kiev på kvelden lørdag 6.mai. Bare få dager før den første semifinalen 9.mai. 

«Grab the moment» ligger for øyeblikket på en 13.plass hos Grand Prix-klubens medlemmer rundt om i Europa.(Etter poengene fra Latvia) På oddsen ligger vi på 7.plass til å kvalifisere oss i vår semifinale. Norge konkurrerer i andre semifinale 11.mai. 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien