Dagens bidrag: Sveits.

I dagene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og vi har i dag kommet til Sveits.

temabokser2017

Dagens bidrag bringer oss en tur til Alpelandet Sveits – som i mange år, har været å finne i toppen av poengskalaen ved ESC, men som de sidste mange år, har slidt med å nå fordums plaseringer og poeng-scoringer. Efter mange år med dårlige resultater, har der dog været lysglimt for nyligt – kanskje der kommer endnu et i år? Årets utgave av «Die Entscheidungsshow» blev avgjort den 5. februar i studiet hos kringskasteren SRF. Forut for dette, var der en stor jury på 21 personer, som lyttede til alle bidragene som var sendt inn. 20 bidrag kom videre til live-sjekk, hvor det blev besluttet, hvilket 6 bidrag som skulle gjøre det ut for den sveitsisk finale. 

 Sveits går ut fra al makt til folket i «Die Entscheidungsshow», og seerne valgte med sikker stemme, å sende Timebelle med låten ‘Apollo’ til tops – 47,88% av alle stemmerne, lykkedes det gruppen å samle. Nermeste konkurrent fik fik 18,02% av stemmerne, så sejren var ikke just i fare for de 3 medlemer i gruppen. Den vokale del av gruppen tager Miruna Mănescu sig av, trommestikkerne styrer Samuel Forster – medens at den multi instrumentale Emanuel Daniel Andriescu tager sig av resten. Gruppen var oprindeligt en 5-personers boyband, men som den skarpe iagtager kanskje vil se, så er der både blevet redusert i antallet, og de er gået fra boyband til band. I 2015 forsøkte trekløveret sig også i den sveitsiske finale, og fikk dengang en 2. plass, medens at Mélanie René tok sejren. Navnet på gruppen er taget fra det sveitsiske «Zytglogge», et lokalt sted i Sveits, likesom at det henviser til en «fantastisk tid» i Bern, hvor gruppen oprindelig ble dannet. 

 Bak årets bidrag står et trekløver bestående av: Elias Näslin, Nicolas Günthardt, Alessandra Günthardt. Denne trio er svensk-svitsisk, og har normalt base i den svenske hovedstad. De ahr en bred musikalsk erfaring, bl.a. med en sang til den svenske utgave av Idol i 2013, og så var der et strejf ved den aserbajdsjanske bidrag i 2014. Apollo kan de fleste forholde sig til, og det er let at huske – uanset, om man taler om en gud fra Hellas, en sommerfugl, et NASA rumprogram, eller et af de mange andre muligheter, som deler navn med låten.

 Der er kun å ønske lykke til for Timebelle på scenen i Kiev – hvor de går deltaker i 2. semifinale, likesom bl.a. Norge og Danmark. De skal på scenen som land nr. 13 – ret efter vor egen JOWST.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien