En titt på oddsen før prøvene starter

I morgen starter endelig prøvene til årets Eurovision Song Contest. De første deltagerne er enten på vei til Kiev eller har allerede ankommet. Før prøvene starter tar vi en liten kikk på hva oddsen sier.

Odds er selvsagt ingen fasit, men det er ikke til å nekte for at stort sett stemmer oddsen overens med hva resultatene blir. Oddsen før prøvene er en ting, men mens prøvene foregår går de enten opp eller ned, basert på reaksjoner på prøvene til de ulike landene.

Når det gjelder hvem som vinner Eurovision 2017 er Italia stødig på toppen. Her har Francesco Gabbanis, Occidentalis Karma, ligget helt siden han vant Sanremo festivalen i februar. Den beste oddsen for italiensk seier er 10/11.

gabbani sanrem 2017

Den andre favoritten til å vinne Eurovision i år er Bulgaria. Her ligger Kristian Kostovs Beautiful Mess på en andreplass, med beste odds på 13/2. Andre favoritter ifølge bookmakerne er Sverige, Portugal og Belgia. Portugals odds krymper litt, mens Sverige og Belgia ligger stabile.

Andre land som er favoritter til å ende i topp ti er Frankrike, Aserbajdsjan, Australia, Armenia og Romania.

I den andre enden av skalaen finner vi Slovenia, San Marino, Tsjekkia, Litauen og Montenegro, disse landene spås å ende helt i bunnen.

Når det gjelder hvem som går videre fra semifinalene, spås følgende for semifinale 1: Sverige, Armenia, Hellas, Australia, Portugal, Aserbajdsjan, Belgia, Moldova, Latvia og Kypros.

I den andre semifinalen spås det følgende land videre: Bulgaria, Danmark, Ungarn, Romania, Estland, Serbia, Norge, Nederland, Sveits og Østerrike.

Norge og JOWST er nå, inne på bookmakernes topp ti liste til å kvalifisere seg, etter å ha ligget utenfor en god stund. JOWST har vært på en omfattende turne i forbindelse med Eurovision, som kan ha gjort at Norges odds har styrket seg. Grab The Moment var også tyskernes favoritt i deres forhåndsprogram, hvor publikum får stemme på låtene. Her vant Norge sitt program, og endte på en femteplass totalt. Et godt startnummer i semifinalen gjør også at sjansene for en finaleplass i år er store.

Følg med videre her på escNorge de to neste ukene. Da blir det rapporter fra prøver, spådommer, forhåndsartikler og ikke minst resultatene fra vår poll og 2017 kveld med leserne.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien