Dagens bidrag: Tsjekkia

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge. Dagens bidrag er Tsjekkia.

temabokser2017

Tsjekkia er et av de landene i Eurovision Song Contest med mest begredelig statistikk, men i fjor snudde det, hvertfall noe. Gabriela Guncikova var den første som kom seg til finalen i Eurovision Song Contest for Tsjekkia, på det femte forsøket. Allikevel gikk det ikke som de håpet i finalen, Gabriela og I Stand fikk 0 poeng av seerne og selv om juryene ga Tsjekkia noe poeng holdt det bare til 25. plass.

Årets representant er også valgt internt og valget har falt på Martina Bárta, som er et relativt ukjent navn i Tsjekkia. Hun har sin spesialitet i sjangeren jazz og bor for tiden i Berlin der hun spiller på jazz-klubber og studerer. Låten hennes ble valgt internt av den tsjekkiske kringkasteren og heter My Turn. Låten er en rolig melodisk ballade som er skrevet av Kyler Niko og produsent-teamet DWB fra Storbritannia.

Tsjekkia deltar i år i den første semifinalen i Eurovision Song Contest og håper å komme til finale på andre året på rad.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien