Dagens bidrag: Tyskland

escNorge har gjennom de siste ukene presentert årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Noen få bidrag gjenstår, og dagens bidrag er Tyskland.

temabokser2017

Tyskland har opplevd det forsmederlige å havne sist to år på rad, atpåtil uten ett eneste poeng to år tilbake. Nå håper de at det blir Levina som skal bringe dem tilbake til den øvre halvdelen av resultatlisten.

Landet har egentlig en god statistikk i konkurransen, og avlet i en årrekke frem den ene tyske schlageren etter den andre. Imidlertid ble det bråstans rundt tusenårskiftet, og det virket nesten som om man famlet i villrede og ikke fant nye krefter til å ta over.

Etter flere gode år ved inngangen til dette tiåret, har den tyske kringkasteren NDR nå vendt tilbake til det Idol-lignende konseptet fra den gang: Unser Star. I Oslo i 2010 endte det som mange vil huske med seier.

Håpet er 25 år gamle Isabella Lueen, som har tatt artistnavnet Levina. Det skal hun gjøre med låten Perfect life – som i finalerunden av Unser Star vant nokså klart med over 60 prosent av stemmene

Levina er en berlinbasert sangstudent, som også har vært innom musikkmanagement fra London College of Music. Hun har sceneerfaringer gjennom flere år fra tenåene fra musikalscenen, noe som kanskje kan gi henne en fordel på scenen i Kiev.

Låten er skrevet av Lindsey Ray, Lindy Robbins og Dave Bassett. Dette er et helamerikansk stjernelag, der samtlige har servert låter til noen av nåtidens aller største stjerner og storselgere. Lindsey Ray har skrevet for navn fra Mariah Carey til Demi Lovato, Lindy Robbins serverte også nettopp Lovato hitsinglen Skyscraper og har også servert låter til One Direction, Leona Lewis og 5 Seconds of Summer.

Tredjemann, Dave Bassett stod bak Rachel Plattens store låt Fight Song.

Tyskland er som vanlig forhåndskvalifisert til finalen som et av de fem største landene i konkurransen. I hvilken halvdel av startfeltet man vil se Levina, avgjøres under pressekonferansen mellom de to semfinalene.

historie
Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien