Dagens bidrag: Ungarn

escNorge har gjennom de siste ukene presentert årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Noen få bidrag gjenstår, og dagens bidrag er Ungarn.

temabokser2017

En av årets få etniske låter kommer fra Ungarn. Låten ble valgt gjennom det etterhvert så kjente showet A Dal i januar og februar. Det var en hard kamp om seieren, men Joci Pápai og låten Origo gikk av med seieren. Låten er miks av etnisk og moderne musikk og språket er hjemmekjært, som en av få låter i årets Eurovision Song Contest. Dette er kjennetegnet til musikken som Joci Pápai lager. sterkt inspirert av sin bakgrunn, han er nemlig en del av Romani-folket.

Han er veldig stolt av sin bakgrunn og har jobbet hardt for å komme seg dit han er i dag. På grunn av sin fattige bakgrunn hadde man problemer med å nå gjennom i bransjen, men klarte det til slutt i 2005. Årets vinnerlåt har vært en populær vinner i Ungarn og vært på 2. plass på singel-listene, men har også fått noe kontroversiell omtale da det fortsatt er mye fordommer mot Romani-folket i Ungarn.

Joci Pápai skal delta for Ungarn i 1. halvdel av 2. semifinale i Mai og håper å kunne vise sin musikalske bakgrunn også i finalen i Eurovision Song Contest følgende lørdag.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien